Catalunya Diari

Tot a punt per al 'Més Musiquem', les activitats paral·leles del Festival Musiquem Lleida

Fins a l’11 d’octubre, tindran lloc accions vinculades a la música, el cinema, la gastronomia i la literatura en diferents espais de la ciutat

Concert del Més Musiquem al supermercat Sunka, octubre 2018
Concert del Més Musiquem al supermercat Sunka, octubre 2018 | Defoto

A partir d'aquest dimarts es dóna el tret de sortida al 'Més Musiquem', les activitats paral·leles de la XIV edició del Festival Internacional Musiquem Lleida. Les accions s'inicien a les 19 hores a la sala Screen Box de l'Espai Funatic, que acollirà la projecció del documental 'Dantza', un musical que, mitjançant danses basques i tota la simbologia que recullen, compon una història sobre el cicle de la vida i l'evolució de l'home. Posteriorment, hi haurà un col·loqui a càrrec de Mireia Guivernau de l'Esbart Dansaire Sícoris.

Informació d'interès

Projecció del documental 'Dantza' i col·loqui posterior amb Mireia Guivernau de l'Esbart Dansaire Sícoris

  

  

Activitats 'Més Musiquem'

El dimecres 2 d'octubre a les 19.00 hores, l'Institut d'Estudis Ilerdencs acollirà la presentació de llibre 'El pianista cec', escrit per David Puertas. La presentació la farà el musicoterapeuta Josep Maria Porté.

El dijous 3 d'octubre, la sala Funatic projectarà 'El amor y la muerte. Historia de Enrique Granados', un documental que recrea la història apassionant i tempestuosa del compositor Enric Granados a la Barcelona de finals del segle XIX i principis del XX, els seus viatges a Madrid, París i Nova York, la lluita per la vida i els primers triomfs. Posteriorment, se celebrarà un col·loqui a càrrec de Lluís Herrera.

El dissabte 5 d'octubre a les 13.00 hores, el vestíbul del supermercat Sunka de la cadena Plusfrec serà l'escenari de l'actuació tradicional i concert de la Coral Infantil Shalom. El diumenge 6 d'octubre, l'activitat es trasllada a la Fundació Sorigué, on a partir de les 11 hores s'ha organitzat una visita a l'equipament, que finalitzarà amb un concert.

El dimarts 8 d'octubre, el Funatic oferirà el documental 'Yuli', que explica la vida del ballarí cubà Carlos Acosta. Acosta va ser el primer ballarí negre que ha interpretat alguns dels papers més famosos del ballet, originàriament escrits per a blancs, en companyies com el Houston Ballet o el Royal Ballet de Londres (on va ser primer ballarí durant més de quinze anys). El col·loqui posterior estarà dirigit per Carme Valls, directora de la Coral Shalom, i Rosa Maria Sánchez de l'Espai Dansa.

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

 

La literatura s'incorpora al Més Musiquem

La literatura s'incorpora al Més Musiquem d'enguany el dimecres 9 a la llibreria Caselles. Allà es presentarà el llibre 'Inventari. La música folk als Països Catalans entre el franquisme i el Tradicionàrius' de Ferran Riera. La presentació anirà a càrrec de David Esterri ('Lo Pardal Roquer').

El dijous 10.00 a les 18.30 hores, el supermercat Sunka oferirà un taller de cuina presentat pel restaurant L'Alzumar. El mateix dijous a les 20 hores, les activitats es traslladen a la Sala Funatic, que projectarà el documental, 'Amazing Grace', una peça recuperada i amagada durant molts anys que recull l'actuació d'Aretha Franklin en una església de Los Angeles.

El col·loqui posterior anirà a càrrec de la directora de la Coral Shalom, Carme Valls i del músic David Esterri. Els actes del Més Musiquem finalitzaran el divendres 11 d'octubre a les 18 hores a la llibreria La Sabateria, amb 'Música dins dels llibres'.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari