Catalunya Diari

Un pintor del Maresme pinta un quadre sobre l'1-O inspirat en el 'Guernica'

Ja ha rebut una oferta de milers d'euros per l'obra

Un pintor del Maresme pinta un quadre sobre l'1-O inspirat en el 'Guernica'
Un pintor del Maresme pinta un quadre sobre l'1-O inspirat en el 'Guernica' | TV3

Antonio Marcos, un pintor autodidacta del Maresme, ha pintat un quadre inspirat en el 'Guernica' de Picasso que explica els fets que van passar l'1 d'octubre, en la celebració del Referèndum sobre la independència de Catalunya. Antonio Marcos ha volgut transmetre sobre la tela la violència policial que es va patir en diversos punts del territori català quan la ciutadania va anar a votar i a defensar les urnes. Marcos explica a TV3 que va quedar colpit per les imatges de les càrregues policials que van dur a terme la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, deixant un balanç de més de 1.000 ferits que van acudir als Centres d'Atenció Primària o als hospitals per ser atesos. 

El quadre té l'estètica del famós quadre de Picasso, el 'Guernica', el qual retrata un cru episodi de la Guerra Civil espanyola, el bombardeig sobre la població de Guernica, a Biscaia, del 26 d'abril del 1937. «Vaig veure l'enrenou que hi va haver l'1 d'octubre, em va inspirar i em vaig posar a pintar-lo». I així ho va fer, titulant-lo 'El Guernica de l'1 d'octubre a Catalunya». Al quadre s'hi poden veure persones dipositant paperets en urnes, senyeres, escenes de càrregues policials i ferits. 

Detall del quadre on es veu una persona dipositant un vot en una urna.
Detall del quadre on es veu una persona dipositant un vot en una urna. | tv3

 

Antonio Marcos pinta un quadre sobre l'1-O inspirat en el 'Guernica'.
Antonio Marcos pinta un quadre sobre l'1-O inspirat en el 'Guernica'. | tv3

 

Li han ofert milers d'euros per l'obra

Des que va acabar el quadre i el va compartir a través de les xarxes socials, ha rebut centenars de comentaris, i admet que ha rebut tant crítiques com comentaris positius, tot i que ell diu que «Jo vaig pintar el que vaig veure». «Per un vot, per una papereta, no fa falta que vinguin a dir-nos que 'ja n'hi ha prou'», opina el pintor. El pintor fins i tot ja ha rebut una oferta de milers d'euros pel quadre, tot i que no ha volgut concretar de quina xifra exacta es tracta. Ara bé, ja ha declarat que no té intenció de vendre'l, almenys, de moment. Explica, també, que ha rebut peticions per encàrrec de reproduccions del quadre. 

Detall on es veu una persona cridant «Sí».
Detall on es veu una persona cridant «Sí». | tv3

 


Comentaris

envia el comentari