Catalunya Diari

Rafel Nadal i Gerard Quintana encapçalen les vendes de Sant Jordi a Lleida

Els llibreters lleidatans valoren positivament les vendes malgrat que la pluja va obligar a avançar el tancament de parades al carrer

Imatge de la parada de la llibreria Caselles
Imatge de la parada de la llibreria Caselles a l'Eix Comercial de Lleida | LleidaDiari.cat

'El fill de l'italià', de Rafel Nadal, i 'Entre el cel i la terra' (Columna), de Gerard Quintana, s'han situat com a llibres més venuts a les comarques lleidatanes aquest Sant Jordi. Altres títols que també han tingut una bona sortida han estat 'El fibló' (Columna), de Sílvia Soler i 'El millor d'anar és tornar' (Rosa dels Vents), d'Albert Espinosa.

Quant als autors lleidatans, destaquen 'Atles de l'oblit' (Pagès Editors), de Teresa Ibars; 'Elogi del tres' (Pagès Editors), de Marialba Revés; 'Lleida desapareguda', de Joan Torné i Sandro Machetti, i 'Sóc més de l'oest' (Fonoll), del Sr. Postu. Els llibreters lleidatans fan una valoració positiva d'aquest Sant Jordi malgrat que la pluja de darrera hora de la tarda ha obligat a avançar el tancament de parades instal·lades al carrer en l'hora de major afluència de gent.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

'El fill de l'italià' (Columna), de Rafel Nadal, ha estat el llibre més venut

L'obra guanyadora del 39è Premi Ramon Llull, 'El fill de l'italià' (Columna), de Rafel Nadal, ha estat el llibre més venut a les comarques lleidatanes aquest Sant Jordi, segons el president del Gremi de Llibreteres de Lleida, Jordi Caselles. També han tingut una bona acollida 'Entre el cel i la terra' (Columna), de Gerard Quintana, 'El fibló' (Columna), de Sílvia Soler i 'El millor d'anar és tornar' (Rosa dels Vents), d'Albert Espinosa. La temàtica política també ha atret molts lleidatans i, en aquest àmbit, cal citar 'Contes des de la presó' (Ara Llibres), d'Oriol Junqueras i 'Tres dies a la presó' (Rosa dels Vents), de Jordi Cuixart i Gemma Nierga.

Pel que fa a autors lleidatans, destaca 'Atles de l'oblit' (Pagès Editors), de Teresa Ibars, i altres títols com és el cas d''Elogi del tres' (Pagès Editors), de Marialba Revés; 'Lleida desapareguda', de Joan Torné i Sandro Machetti, i 'Sóc més de l'oest' (Fonoll), del Sr. Postu, també han tingut una bona acollida. En castellà, 'La casa alemana' (Planeta), d'Annette Hess, i '... Y ahí lo dejo' (Roca Editorial), de Gonzalo Boye, han estat alguns dels títols més venuts a la demarcació de Lleida, segons ha explicat Caselles.

Una parada plena de llibres i de gent
Una parada plena de llibres i de gent, a l'Eix Comercial de Lleida | LleidaDiari.cat

 

La pluja desllueix les darreres hores de Sant Jordi a Lleida

Un any més els carrers de moltes poblacions lleidatanes es van omplir de gent des de primera hora, cercant entre les parades de llibres i de roses l'exemplar perfecte per regalar o regalar-se. La pluja, però, que va caure a partir de les set de la tarda va obligar a avançar el tancament de moltes de les parades situades a l'Eix Comercial de Lleida, el punt neuràlgic del Sant Jordi a la capital del Segrià. «És una llàstima però ho hem de superar», va dir Caselles. A primera hora del matí, també van caure algunes gotes però que no van impedir que la gent sortís al carrer a comprar roses i llibres.

Tot i la pluja de darrera hora, els llibreters lleidatans fan una valoració positiva d'aquest Sant Jordi, ja que les vendes s'havien iniciat abans, aprofitant la Setmana Santa. Segons ha explicat Caselles, «ha funcionat força bé» perquè «hi ha gent que estava de vacances, que s'ha quedat a Lleida pel mal temps i que ha aprofitat per comprar llibres». «Sant Jordi és el moment de l'any en què es venen més llibres» i, a l'espera de conèixer els resultats definitius, el president del Gremi de Llibreters de Lleida es donaria per satisfet per haver pogut igualar les vendes dels darrers anys.

Dos dels llibres més venuts per Sant Jordi a Lleida
Dos dels llibres més venuts per Sant Jordi a Lleida | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari