Catalunya Diari

Raïmat acull un concert d'arpa i botellòfon en un auditori d'ampolles de vidre

L'actuació s'emmarca en el tercer cicle 'EntreArpes', que es clourà al setembre amb una performance amb l'arpista Berta Puigdemasa i l'artista Lily Brik

Pla tancat de l'arpista Berta Puigdemasa assajant al celler de Raïmat
Pla tancat de l'arpista Berta Puigdemasa assajant al celler de Raïmat | LleidaDiari.cat

L'arpista Berta Puigdemasa oferirà aquest cap de setmana l'espectacle 'Transparències' un concert per a arpa i botellòfon (ampolles afinades) amb Pau Elias (Aquafonia). Serà a les bodegues de Raïmat (Segrià) el 8 de juny a les 20h i el 9 a les 12h, en un auditori d'ampolles de vidre d'obra efímera creat per a l'ocasió.

Es tracta de la cinquena acció emmarcada en el cicle 'EntreArpes', que té com a objectiu treure l'arpa de sales tancades i dur la seva música l'exterior arreu del territori. El cicle oferirà dues activitats més a l'estiu, una per públic familiar i una altra amb guitarra elèctrica, i es clourà al setembre, a l'Obert del Centre Històric de Lleida amb una 'performance' d'arpa i Grafitti amb l'artista Lily Brik.

L'objectiu d'unir arpa amb elements singulars que hi ha al territori 

Berta Puidemasa explica a l'ACN que tant aquesta acció com totes les que s'inclouen al cicle 'EntreArpes' comparteixen l'objectiu d'unir arpa amb elements singulars que hi ha al territori de Lleida. En el cas del concert d'arta i botellòfon el repte va ser unir dos instruments molt diferents, ja que l'arpa té molta ressonància i el botellòfon produeix cops secs. 

L'arpista reconeix que els va costar trobar com combinar-los per crear una melodia i certa màgia, però que finalment ho han aconseguit i que així es veurà en un concert amb composició pròpia, improvisació i temes tradicionals d'arreu del món. A més, avança, durant l'espectacle també utilitzaran el celler de Raïmat com a tercer instrument, tot i que prefereix no desvetllar com i deixar la sorpresa pel públic que els vagi a veure aquest cap de setmana.

El concert d'arpa i botellòfon és la cinquena acció del tercer cicle 'EntreArpes'

El concert d'arpa i botellòfon és la cinquena acció del tercer cicle 'EntreArpes', que va començar el 28 d'abril a l'Espai Orfeó amb l'espectacle 'Recurrències', en què es va combinar arpa, poesia, dansa i projeccions. El 4 de maig l'arpa de Berta Puigdemasa va posar música a un concert sobre els somnis a la Cova de Granadella, en el marc del cicle Olea Terra, i el 12 de maig va fer 108 salutacions al sol amb alumnes de ioga procedents d'arreu de Catalunya a Sant Llorenç de Montgai. El 19 de maig l'arpa va ser la protagonista en una activitat per a públic familiar a l'IEI, que es repetirà el 10 de juliol.

El d'aquest cap de setmana és, per Berta Puigdemasa, l'acte més esperat de l'EntreArpes, que té com a antecedents l'Auditori d'obra efímera de bales de palla del primer cicle i el de palots de fusta, del segon, tots dos dissenyats per Josep Maria Puigdemasa, arquitecte i pare de l'arpista. Les dues obres van rebre premis d'arquitectura.

Pla obert de l'arpista Berta Puigdemasa
Pla obert de l'arpista Berta Puigdemasa | LleidaDiari.cat

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari