Catalunya Diari

'La Rambla de les floristes' omplirà el Teatre de la Llotja aquest dissabte

Obra emblemàtica de la història del teatre català

'La Rambla de les floristes' omplirà el Teatre de la Llotja de Lleida aquest dissabte, 18 de gener, a les 20.30 hores, dins de la programació de LaTemporada Lleida.

Aquest espectacle fa parada a Lleida, després que hagi inaugurat la temporada 19-20 al Teatre Nacional de Catalunya, en el marc de 'El TNC surt de gira', una iniciativa del Departament de Cultura i el TNC perquè aquest espectacle giri per tot Catalunya durant el primer semestre d'aquest any 2020.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Es presenta en una versió contemporània de gran format dirigida per Jordi Prat i Coll

Aquesta obra emblemàtica de la història del teatre català es presenta en una versió contemporània de gran format dirigida per Jordi Prat i Coll. Una concepció de gran muntatge teatral per part d'aquest director, amb música, cançons i una posada en escena dinàmica i atraient adreçada molt especialment al gran públic.

A la Rambla de les Flors, s'hi passegen amb tota promiscuïtat les múltiples facetes de la calidoscòpica realitat barcelonina. Testimoni d'excepció de les agitacions polítiques, la parada de l'Antònia ofereix perfums i colors a tothom que s'hi vol acostar, mentre resta fidel al passeig que l'ha vist créixer. I avui, vuit dècades després que Josep Maria de Sagarra escrivís la seva oda al carrer més emblemàtic de Barcelona, la Rambla continua vertebrant les confluències de la nostra realitat.

Ressonen les commocions polítiques de dos moments 

Un clàssic del teatre català en què ressonen les commocions polítiques de dos moments estructurals en la història recent. Per una banda, l'estrena va ser el març del 1935, mesos després que Lluís Companys proclamés l'Estat Català. Per una altra banda, l'obra està ambientada poc abans de la revolució la Gloriosa de 1868, amb què es posaria fi tres dècades després del regnat d'Isabel II.

El repartiment de 'La Rambla de les floristes' està format per: Clara Altarriba, David Anguera, Albert Ausellé, Rosa Boladeras, Marina Gatell, Berta Giraut, Antonia Jaume, Davo Marín, Carme Milán, Albert Mora, Carol Muakuku, Albert Pérez, Xavier Ripoll i Jacob Torres.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari