Catalunya Diari

Ramon Vallés exposa els seus «Racons de Lleida» a la Fecoll

La mostra comprèn una vintena dels millors acrílics del pintor d’Almatret
Imatge de l'artista amb l'obra
Imatge de l'artista amb l'obra | LleidaDiari.cat

La sala Manolo Calpe de la Fecoll acull durant aquest setembre una exposició de l’artista lleidatà Ramon Vallés sota el nom genèric de «Racons de Lleida». La mostra comprèn una vintena dels millors acrílics del pintor d’Almatret que permeten descobrir diferents imatges de carrers de Lleida o de la Seu Vella, així com altres indrets del territori com Guimerà, La Fuliola o Bellver de Cerdanya. 

Imatge de l'exposició
Imatge de l'exposició | LleidaDiari.cat

 

 

Vallés (1947) ha volgut incloure també en l’exposició la imatge guanyadora del Concurs de Cartells de l’Aplec de l’Horta de Lleida 2018 i quadres de natures mortes i de paisatges mariners. La mostra es pot veure fins al 28 de setembre de dilluns a dijous, de 9.00 del matí fins a les 20.00 hores, i els divendres de 9.00 a 14.00 hores. L’entrada és lliure per a tots els que vulguin visitar-la.

 

Altres importants exposicions a la Fecoll

Cal recordar que una de les darreres exposicions més emblemàtiques que ha acollit la Fecoll ha estat la dedicada a l'antiga Unió Esportiva Lleida. Durant tot el mes de juny la Sala Manolo Calpe va acollir una exposició per commemorar els 25 anys de l'ascens de la Unió Esportiva Lleida a la primera divisió de la lliga de futbol professional espanyola. La mostra era una retrospectiva d'algunes instantànies que plasmen una temporada inoblidable (1992-1993).Amb el títol «UE Lleida: 25 anys de l'ascens a 1a», l'exposició celebra la gesta d'aquell 5 de juny de fa 25 anys quan la victòria de la Unió Esportiva Lleida contra el Badajoz, per 3 a 0, al Camp d'Esports va permetre als lleidatans aconseguir el seu segon i últim ascens a la Primera Divisió del futbol estatal.

 

L'equip va assolir aquesta fita històrica dues jornades abans de tancar la competició de lliga de la temporada 1992-1993. Aquell equip, dirigit per José Manuel Esnal «Mané» i amb Mario Duran de president, va sumar 57 punts, amb un balanç de 23 partits guanyats, onze empats i només quatre derrotes. Els lleidatans van marcar 56 gols i només en van encaixar vint. Un cop a primera, l'equip només va aguantar una temporada, però va ser capaç de guanyar al Barça i al Madrid. L'any 2011 el club va desaparèixer i es va refundar en l'actual Lleida Esportiu, que sempre ha competit a Segona B. Comentaris

envia el comentari