Catalunya Diari

Recital de Marta Bonet i Imma Trepat interpretant Pauline Viardot i Clara Schumann

El concert forma part del programa actes de commemoració ciutadana amb motiu del Dia Internacional de les Dones 2018

Imatge de les artistes
Imatge de les artistes | LleidaDiari.cat

La soprano Marta Bonet i la pianista Imma Trepat oferiran un recital interpretant Pauline Viardot i Clara Schumann el pròxim dijous, 8 de març, a les 20.30 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones.

Les intèrprets volen donar suport a les accions que se celebraran aquesta diada, tot esperant ser acompanyades per un públic disposat a gaudir i que consideri injust l’oblit on han caigut aquestes dues grans artistes. Molts documents musicals del segle XIX testimonien la presència de dones compositores, intèrprets, escriptores o mecenes, però, desgraciadament, bona part d’ells han quedat en l’oblit.

En aquests arxius llegim repetides vegades els noms de Pauline García Viardot (1821-1910) i Clara Wieck-Schumann (1819-1896), artistes que foren admirades arreu d’Europa i considerades referents interpretatius del panorama musical de l’època.

Aquest concert és una aproximació musical i contextual al llegat compositiu de Pauline Viardot i Clara Schumann. Per tal de comprendre plenament el significat de l’obra d’aquestes artistes, Marta Bonet i Imma Trepat interpretaran el seu repertori en un format diferent del recital estàndard. Inspirant-se en les soirées musicals del segle XIX, han dissenyat una sèrie de diàlegs i explicacions que aproparan el públic a un repertori que va escriure’s fa molts anys i en llengua estrangera. L’objectiu és viure les cançons de Viardot i Schumann tal com van ser concebudes, en un clima càlid que trenca les parets que solen alçar-se davant l’escenari.

Bonet i Trepat van iniciar la seva trajectòria com a duet l'any 2015 quan realitzaven el màster d'Interpretació de l'ESMUC. Des d'aquell moment van oferir concerts a nombroses sales del país i van consolidar el seu nivell interpretatiu amb mestres del Lied com Mireia Pintó, Ofèlia Sala o Lorenzo Palomo. El preu de les entrades és onze euros i la reduïda nou. Podeu comprar les butlletes a la taquilla de l’Auditori, de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 hores, i també mitjançant el lloc web de l’Auditori i La Temporada.


Comentaris

envia el comentari