Catalunya Diari

Rècord de participants al Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes

Rècord de participants al Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaHi haurà representants de vint països diferents d'Europa, Amèrica i Àsia. L'organització ha destacat l'interès que desperta cada cop més el certamen lleidatà a l'exterior, com ho demostra el que fet que hagi calgut descartar participants del total de candidatures presentades, 75, fins arribar als 55 finals (43 per a la categoria "A" i 12 per a la "B").

La tinenta d'alcalde, Montse Parra, el regidor Jesús Castillo i l'organitzador del concurs, Jordi Benseny, (pianista i professor del Conservatori de Lleida), han presentat la cita que començarà amb el recital d'una concertista de renom internacional, la japonesa Akiko Ebi, que forma part del jurat del concurs. Serà aquest dissabte a les 20.00 hores a la sala 2 de l'Auditori, amb entrada lliure. El mateix escenari acollirà les diferents proves del certamen, totes obertes al públic i amb accés gratuït.

L'organització ha destacat l'increment de participants espanyols a partir de la creació d'un premi especial per a pianistes estatals. Durant els dies de la competició, una delegació de Polònia visitarà Lleida per coneixer un concurs que guanya prestigi internacional any rere any. Vindran representants de la Fundació Chopin d'aquest país, entre ells, la seva presidenta, i el vicealcalde del municipi polonès de Torun.

El concurs l'organitzen l'Auditori Enric Granados i el Conservatori i Escola Municipal de Música de l'Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració d'Alink-Argerich Fundation, GSL Prefabricats i el patrocini d'IFR Group. El certamen s'estructura en dos categories: "A" (per a pianistes nascuts a partir de l'1 de gener de 1984,) i "B" (per a nascuts a partir de l'1 de gener de 1993). El primer premi de la categoria "A" està dotat amb 5.000 euros -patrocini d'IFR Group- i el de la "B", amb 1.200 euros.

Ricard Viñes és un dels referents més importants de la cultura musical catalana. Nascut a Lleida el 5 de febrer de 1875, és conegut arreu com el concertista, compositor, professor de música i crític erudit més gran que han donat les terres de Ponent. El Concurs és un reconeixement, que cada any es renova a la figura del mestre, i també una immillorable oportunitat que s'ofereix als joves intèrprets locals i als d'arreu del món, d'actuar i de donar-se a conèixer.


Comentaris

envia el comentari