Catalunya Diari

El recurs de la Generalitat paralitza la sortida de les 111 obres del Museu de Lleida

Dona deu dies per presentar-hi al·legacions

Les 111 obres d'art de la Franja que reclamen les parròquies de la diòcesi de Barbastre-Montsó no es mouran, de moment, del Museu de Lleida.

El jutjat número 1 de Barbastre ha notificat aquest dimecres a les parts que admet a tràmit el conflicte jurisdiccional plantejat per la Generalitat en el recurs contra la sentència que al desembre n'ordenava la devolució «immediata». El jutjat de Barbastre paralitza ara la seva sortida i dona deu dies per presentar-hi al·legacions. Quan es resolguin, el jutge ho enviarà a l'Alt Tribunal de Conflicte de Jurisdicció del Tribunal Suprem, qui s'hi haurà de pronunciar.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La sentència obvia les competències que la Generalitat

La Generalitat entenia que estava «legitimada» per promoure un conflicte de jurisdicció en relació amb el Jutjat de Primera Instància de Barbastre, ja que la llei esmentada indica que l'òrgan que ha de promoure el conflicte és aquell que indiqui el corresponent Estatut d'autonomia i, en absència de previsió a l'Estatut, el Consell de Govern o qualsevol dels seus membres.

L'executiu català entén que la sentència obvia les competències que la Generalitat té atribuïdes a l'Estatut en matèria de patrimoni cultural i és la mateixa que havia utilitzat anteriorment en el conflicte per les 44 peces de Sixena del Museu de Lleida. L'acusació particular, representada per l'Ajuntament de Vilanova de Sixena a través de l'advocat Jorge Español, assegura l'Alt Tribunal va considerar llavors que el jutjat competent era el d'Osca.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari