Catalunya Diari

Regala 'Lo lleidatà és fàcil. Txarra'l, sisquere!' aquest Sant Jordi

Regala 'Lo lleidatà és fàcil. Txarra'l, sisquere!' aquest Sant Jordi| Laura Biela - Fotografia: Jan Cortés

 Ferran Montardit, matemàtic i professor de batxillerat, Robert Masip, professor de primària i músic, i David Prenafeta, empresari del ram del transport, són els responsables de que aquesta obra ja hagi venut uns 5.000 llibres (dos edicions), dels quals 3.000 es van vendre en sols 15 dies.
 
A dia d'avui, el llibre ja ha aconseguit el primer guardó. "'Lo lleidatà és fàcil. Txarra'l, sisquere!' ha estat guardonat aquest dimarts amb el premi la Llança de Sant Jordi d'Òmnium Cultural, un projecte per fomentar el llibre en català", segons ha explicat Ferran Montardit a lleidaalminut.com
 
Ara, aquest llibre, de l'Editorial Fonoll de Juneda, vol convertir-se en l'obra més venuda aquest Sant Jordi 2014 a les Terres de Ponent. Els tres autors ja van aconseguir aquesta fita el passat Sant Jordi 2010, amb 'Lo nou diccionari lleidatà-català', esgotant les tres edicions (6.000 exemplars) en un any i mig; i ara ho volen tornar a aconseguir. Aquest 'diccionari' recopila en clau humorístic unes 3.000 paraules i expressions, ordenades alfabèticament, de la parla lleidatana. 
 
La idea de publicar el primer llibre es remunta al 1998. Els tres autors tenien per costum xatejar per internet escrivint les paraules tal i com les pronunciàvem. "A vegades dèiem paraules que a la gent de fora de Lleida li sonaven estranyes i d'aquí va sorgir la idea de 'Lo diccionari lleidatà'", expliquen. En un primer moment, van crear una web on anaven posant les paraules que els forans no entenien. Aquesta va tenir un èxit espatarrant i empesos pel gran interès dels lectors, durant anys es van dedicar a recollir paraules fins al 2010, quan van publicat el seu primer llibre 'Lo nou diccionari lleidatà-català'".
 
Firma de llibres per Sant Jordi
Els tres autors estaran per Lleida firmant llibres durant la Diada de Sant Jordi:
- De 12.00 a 13.00 hores: Ferreteria Albert Soler, carrer Alcalde Porqueres, 111 (David Prenafeta).
- De 13.30 a 14.30 hores: Vermut literari a la parada Punt del Llibre, a la Rambla d'Aragó (els tres autors).
- De 16.00 a 16.50 hores: Parada Turisme de Lleida, carrer Major (els tres autors).
- De 17.00 a 17.25 hores: Parada Editorial Fonoll, plaça Sant Joan (els tres autors).
- De 17.30 a 19.00 hores: Llibreria Caselles, carrer Major (els tres autors).
- De 19.15 fins al tancament: Parada llibreria Abacus, a la Rambla d'Aragó (els tres autors).


Comentaris

envia el comentari