Catalunya Diari

Regina Chernychko guanya el XVIII premi Internacional de piano Ricard Viñes

Regina Chernychko guanya el XVIII premi Internacional de piano Ricard Viñes| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaL'edició d'enguany ha comptat amb la presència de 55 intèrprets d'arreu del món, aconseguint aquest any el rècord de participants. La pianista japonesa Akiko Ebi va obrir el passat dissabte els actes del XVIII Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes de Lleida, organitzat pel Conservatori Municipal de Música i l’Auditori Municipal Enric Granados. Aquest concurs ofereix a joves intèrprets d'arreu del món l’oportunitat d'actuar i de donar-se a conèixer. Any rere any l’alt nivell dels concursants que hi participen l’han consolidat com a referent dels concursos d’interpretació musical a nivell mundial.

Durant tot el dimecres es van celebrar les finals de la categoria A (joves intèrprets fins a 27 anys) i B (joves intèrprets fins a 18 anys) del concurs.

El 2n premi de la categoria A ha estat per Yuka Beppu (Japó) i el 3r per Stephanie Proot (Bèlgica). El jurat ha concedit el premi Especial al millor concursant de nacionalitat espanyola a Noelia Fernández i Carles Marigó. Van arribar a la semifinal 10 pianistes de diferents països: Corea del Sud, Rússia, Ucraïna, Bèlgica i dos espanyols.


Comentaris

envia el comentari