Catalunya Diari

Restaurants lleidatans inicien les comandes de caragols a domicili

Restauradors consideren que la iniciativa els acosta a nous clients i els ajuda a treballar una mica més

Pla obert d'Antoni Rubies, propietari de l'Arrosseria Antoni Rubies, cuinant caragols
Setze restaurants de Lleida porten l'Aplec del Caragol a domicili | LleidaDiari.cat

Des d'aquest cap de setmana setze restaurants lleidatans ofereixen lots de caragols, vi Raimat i cervesa San Miguel dins la iniciativa 'Pack Família Aplec' impulsada per la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll). Amb l'objectiu de mantenir viu l'esperit de l'Aplec del Caragol durant el mes de maig, els restaurants apropen la gastronomia lleidatana a domicili.

En el cas de l'Arrosseria Antoni Rubies d'Artesa de Lleida (Segrià), qualifiquen la iniciativa de molt positiva, ja que els permet donar-se a conèixer a nous clients de Lleida en un moment en què el sector «ho passa molt malament». Així mateix, aquest pac familiar també es pot adquirir als supermercats Bon Preu-Esclat i Plusfresc de Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els restaurants participants

En una primera inscripció, els restaurants participants són Aggio, Arrosseria Antoni Rubies (Artesa de Lleida), Astoria, Blasi, Caravista, De Tapas, El Celler del Roser, En Família, Gaudium, La Cuina de Martín, La Dolceta, L'Espurna, La Masia, El Mirador dels Camps Elisis, Petit Català i Tòfol. Tot i això, la Fecoll anirà incorporant a la campanya els establiments que així ho demanin durant el mes de maig.

L'Arrosseria Antoni Rubies d'Artesa de Lleida és un d'aquests establiments que des d'aquest cap de setmana ja han començat a repartir les primeres comandes del 'Pack Familiar Aplec'. El seu propietari, Antoni Rubies, ha explicat que l'ajornament de l'Aplec ha fet que «Lleida estigui trista». Per aquest motiu ha afegit que la iniciativa vol que «ningú es perdi la cultura dels caragols del mes de maig», ja que considera que és el mes dels caragols «per excel·lència».

«La gent està molt contenta de poder menjar el caragol ja preparat», ha explicat Rubies. En aquest sentit, ha afegit que hi ha moltes persones que no tenen les condicions òptimes per cuinar aquest plat a casa seva, ja que «les vitroceràmiques impedeixen fer uns caragols ben saltejats o a la llauna».

Racions de caragols a la gormanda acompanyats d'allioli

En el seu cas, el restaurant ofereix dues racions de caragols a la gormanda acompanyats d'allioli, el vi Raimat i el pac de cervesa Sant Miguel a un preu tancat de 26 euros. Tot i que en el seu restaurant els caragols els cuinen de tres maneres diferents, han optat per oferir-los a la gormanda perquè és més fàcil que la gent els pugui «recalentar» a les seves llars.

Un altre dels objectius de la iniciativa és ajudar a la restauració lleidatana durant la pandèmia de la Covid-19. «Ho estem passant malament i això ens va molt bé per treballar una mica més, que falta ens fa», ha dit Rubies. Tot i això, el cuiner ha afegit que gràcies al servei a domicili que han començat a fer, ja han pogut «rescatar» un dels seus treballadors i aviat esperen fer-ho amb la resta. La iniciativa i aquest servei a domicili també els ha ajudat a donar-se a conèixer a nous clients, sobretot, de la ciutat de Lleida.

Pla obert de personal de l'Arrosseria Antoni Rubies preparant les comandes
Des d'aquest cap de setmana setze restaurants lleidatans ofereixen lots de caragols | LleidaDiari.cat

 

El 'Pack Família Aplec', també als supermercats

A més dels restaurants, el 'Pack Família Aplec' també es pot adquirir als supermercats Bon Preu-Esclat i Plusfresc de Lleida. En aquest cas, el lot promocional pensat per a quatre persones, inclou un quilo de caragols, una ampolla de vi negre Raimat Abadia i sis cerveses San Miguel per 15 euros. Es pot adquirir des d'aquest divendres, 8 de maig, en els establiments d'aquestes dues cadenes de Lleida i fins al dia 30 de maig.


Comentaris

envia el comentari