Catalunya Diari

Ritmes musicals caribenys i llatinoamericans a l’Auditori de Lleida

En el marc de la programació de LaTemporada

Imatge promocional de l'obra
Ritmes musicals caribenys i llatinoamericans a l’Auditori Enric Granados | LleidaDiari.cat

La Banda Municipal de Lleida oferirà aquest pròxim diumenge a l'Auditori Municipal Enric Granados el concert 'L'Essència del Carib', un recull de peces de diferents ritmes llatins, en el marc de la programació de La Temporada Lleida.

Després de l'èxit del concert 'Recordant els 80's', la BML, sota la direcció d'Amadeu Urrea, torna a l'Auditori amb ritmes musicals molt diferents. La musica del Carib sorgeix de la unió de ritmes europeus, africans i nadius, amb el predomini dels instruments de vent i percussió; aquest cop, la temàtica del concert són els diferents ritmes caribenys i llatinoamericans, que faran sentir viu al públic amb la seva música.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Algunes de les obres que oferiran són El cumbanchero de R. Hernandez, Conga del Fuego Nuevo de A. Marquez, Copacabana de B. Manilow. Les darreres entrades a la venda (10 € la general i 6 € la reduïda), es poden comprar al web de La Temporada Lleida, a les taquilles del Teatre de la Llotja, l'Escorxador i l'Auditori i a l'oficina de Turisme de Lleida.

Banda Municipal de Lleida

Des dels seus inicis- amb el suport de la Paeria-, l'objectiu fonamental de la Banda Municipal de Lleida (BML) ha estat la formació dels seus membres i la difusió de la música, tot recuperant l'obra bandística dels nostres avantpassats. Amb la voluntat ferma d'esdevenir una formació estable i de qualitat, la BML ha participat al Fòrum de les Cultures de Barcelona, en el Certamen Internacional de Bandes de Música de València i en els festivals internacionals de música de Schladming (Àustria), Vents d'Oc (França) i l Joves Músics (Portugal).

Sabedora de la importància de les relacions humanes, la Banda Municipal de Música de Lleida ha promogut intercanvis socioculturals amb l'Orchestre d'Harmonie de Foix, la Banda Municipal de Monzón, la Banda d'Almoradí d'Alacant, la Banda Municipal de Fraga i La Lira d'Amposta.

Concursos internacionals de bandes simfòniques

La BML, membre de la World Association Symphonic Bands, ha participat en els concursos internacionals de bandes simfòniques de Kerkrade (Holanda) i d'Interlaken (Suïssa) on va rebre el diploma de bronze. Projecció internacional que ha fet possible que en els darrers anys, la formació hagi estat convidada als festivals de música de Salonika (Grècia), Florència (Itàlia), el Youth Band d' Aberdeen (Escòcia), International Music de Genova (Itàlia), Art Festival a Praga (República txeca) i, aquest estiu, també a la Provença (França).

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari