Catalunya Diari

'El sagrat. La figura humana en el món de l’antic: de l’ídol a l’estàtua', a CaixaForum Lleida

Carmen Sánchez Fernández reflexionarà sobre com ha influït la iconografia del sagrat a partir de la història de l'art occidental

El sagrat. La figura humana en el món de l'antic: de l'ídol a l'estàtua títol de la conferència que tindrà lloc dimecres 12 de maig, a les 19.00 hores, a CaixaForum Lleida. Carmen Sánchez Fernández reflexionarà sobre com ha influït la iconografia del sagrat a partir de la història de l'art occidental.

Des de l'inici de les representacions figurades, el cos humà s'ha representat com una manifestació religiosa, una evocació màgica. Es figura lluny del realisme, atrapat en l'esquematització. En l'art grec es produeix el canvi que condiciona encara la nostra mirada, quan l'ídol es converteix en estàtua. De quina manera ens ha marcat aquesta iconografia? Reconeixem avui dia algunes imatges com a sagrades? Per què hi ha cultures que eviten representar el sagrat mitjançant la forma humana?

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de Carmen Sánchez Fernández
El sagrat. La figura humana en el món de l’antic: de l’ídol a l’estàtua, a CaixaForum Lleida | LleidaDiari.cat

La conferència serà impartida per Carmen Sánchez Fernández, Doctora en Història, especialitzada en ceràmica àtica i Iconografia grega antiga. Catedràtica d'Art Antic de la Universitat Autònoma de Madrid i directora del grup GREIGA, que investiga i divulga els estudis de la cultura visual de la Grècia antiga.

Aprofundir en les representacions sobre la imatge humana, el poder, la malaltia, la bellesa i el sagrat

El sagrat. La figura humana en el món de l'antic: de l'ídol a l'estàtua forma part del cicle Representacions de l'humà que es du a terme a CaixaForum Lleida els dimecres 14, 21 i 28 d'abril i 5 i 12 de maig, a les 19 h, cinc sessions que són impartides per Fèlix Pérez-Hita; Patricia Mayayo; Rebeca Pardo; Miquel del Pozo i Carmen Sánchez Fernández i tenen per objectiu aprofundir en les representacions sobre la imatge humana, el poder, la malaltia, la bellesa i el sagrat en paral·lel a com ha evolucionat la nostra concepció de l'ésser humà i del món, dels nostres ideals i les nostres pors.


Comentaris

envia el comentari