Catalunya Diari

Sandra Bautista obrirà la nova edició de l’Espai Acústics de l'Orfeó Lleidatà

La Sandra Bautista és una de les perles de la pedrera musical catalana

L'Espai Orfeó es consolida com a sala amb una programació estable de música en viu a la ciutat de Lleida. La 2a edició del cicle de concerts de petit format amb aire de cafè-concert comptarà amb actuacions singulars com Sandra Bautista (25 de gener), Dani Flaco (15 de febrer), Pajaro Sunrise (7 de març), Le Nais (18 d'abril), Joan Rovira (16 de maig) i Xarim Aresté (13 de juny).

La Sandra Bautista és una de les perles de la pedrera musical catalana. Talent, joventut i una veu dolça i incisiva. El seu estil vocal personal la situen entre les veus més reconegudes de l'escena actual.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Més de 100 concerts a l'esquena

Després d'un primer treball i més de 100 concerts a l'esquena compartint escenari amb grups com El Petit De Cal Eril, Clara Peya, Núria Graham, Pedro Pastor, Judit Neddermann o Guillem Roma, el concurs Sona 9 li ha donat l'oportunitat d'enregistrar el seu disc més desitjat.

'Trapezista' (Satélite K) ha estat gravat a la Bucbonera Estudios de Tomás Robisco, masteritzat a Ultramarinos Mastering i produït per Carlos Manzanares (El Kanka, Suu, El Niño de la Hipoteca, Pepet i Marieta). El disc conté 10 cançons —7 en català i 3 en castellà— i ha comptat amb la participació de músics com El Kanka, Guillem Roma, Miki Santamaria (Doctor Prats, Californicators, Operación Triunfo...), Dani Katena (Elefantes), Víctor Martínez (D'Callaos, 12cuerdas), Luis Robisco, Guillemao (Suu, Arnau Griso...) o Raquel Lúa, entre d'altres.

Mantenint el focus en el missatge com a cantautora

Mantenint el focus en el missatge com a cantautora, el més sorprenent d'aquesta nova entrega és l'àmplia i potent producció sonora que respiren totes les cançons. Al nou treball, hi impera essencialment el pop-rock i el funk, tot i que també passa pel swing, la rumba i els ritmes llatins. En general, totes les cançons traspassen fronteres estilístiques explorades fins al moment. Es podria assegurar que s'han pervertit els estils, s'han electrificat les notes i s'ha endurit la sonoritat. El disc està ple de nous reptes, com per exemple escriure en forma de sonet o estructurar un compàs d'amalgama 11/4, un recurs rítmic gens habitual.

Una de les col·laboracions més interessants és la que ha fet el cantautor malagueny El Kanka a la cançó 'Canta el cuco'. El primer avançament del disc, 'Trapezista', reflecteix la valentia que hi ha darrere cada pas artístic i oscil.la com un trapezi entre dos ambients contraposats: la ingravidesa d'un piano que recorda una Caixa de música delicada i el pes d'una tornada elèctrica i vibrant. Totes les lletres són escrites per la Sandra excepte el poema "La caverna" d'Estel Solé convertit en Darrere el foc al disc. Els seguidors de les cançons de la Sandra hi trobaran una sorprenent 'La casa de les mil

Olors' en versió rock

'Fidel al teu estil' és el primer video-clip de l'àlbum. Una cançó que convida a ballar des del primer segon posant el focus en el cos i la seva lliure expressió a través del moviment, sempre en concordança amb el que sentim i som. El seu ritme funk i una secció de vents potent provoca, a qui l'escolta, la necessitat de moure's.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari