Catalunya Diari

Sant Jordi a Lleida amb llibres, música, cinema i sardanes

Sant Jordi a Lleida amb llibres, música, cinema i sardanes| Redacció - Fotografia: L. Biela

 Durant el dia 23 d'abril, hi haurà el tradicional estand de l’Ajuntament de Lleida situat a la Plaça Paeria, on els visitants seran obsequiats amb el volum de la col·lecció municipal 'Escata de drac. Relats de Sant Jordi', que inclou cinc narracions inèdites dels escriptors Llorenç Capdevila, Dúnia Carulla, Meritxell Cucurella-Jorba, Josep M. Prim i Vidal Vidal.
 
'El meu llibre preferit' és una altra de les propostes culturals que es podrà visitar durant tot el dia a la Plaça de les Comèdies. Es tracta d’un espai de lectura en què l’alumnat del Consorci de Normalització Lingüística de Lleida, així com voluntariat, autors locals i persones convidades llegiran alguns dels seus fragments literaris preferits en català. Hi haurà també la tradicional ballada de sardanes a les 19.00 hores, amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt com a protagonista.
 
La música de la Banda Municipal de Lleida estarà present un any més a la Diada. 'La llegenda de Sant Jordi', obra literària del mestre tarragoní Tomàs Simón, serà l’eix principal del concert, encara que també hi haurà diversos passatges poètics i obres com 'La Vídua valenciana' de Lope de Vega, i 'El Quixot de Cervantes', amb música de Ferrer Ferran. La música tradicional catalana amb la sarsuela 'Cançó d’Amor i de Guerra', 'Virolai', 'Boig per tu' i la sardana 'Per tu ploro' de Pep Ventura i lletra de Joan Maragall completaran el programa musical.
 
Homenatge a Salvador Espriu
Els actes organitzats per la diada de Sant Jordi continuaran el dimecres 24 d’abril. El Cafè del Teatre acollirà un recital poètic i musical amb motiu de la commemoració del centenari del naixement de l’escriptor Salvador Espriu. Durant l’actuació, acompanyada per la intervenció musical a càrrec de la professora del Conservatori de Lleida, Jordina Millà, 15 poetes de Lleida li retran homenatge. A l’acabar, hi haurà la projecció de 'Cafè Curt', una nova sessió de cicle de curtmetratges vinculada a la temàtica amorosa.
 
La cloenda dels actes d’aquesta nova edició de Sant Jordi tindrà lloc el dissabte 27 d’abril a la Plaça de les Comèdies, i anirà a càrrec de la ballada de sardanes del grup Bellpuig Cobla.


Comentaris

envia el comentari