Catalunya Diari

Martí Gironell i María Dueñas, les novel·les de ficció més venudes de Sant Jordi 2018

El bon clima i el procés català han estat clau en aquesta edició

Les imatges del matí de Sant Jordi 2018 a Tarragona
Les imatges del matí de Sant Jordi 2018 a Tarragona | CatalunyaDiari.cat

Aquest dilluns 23 d'abril s'ha celebrat l'esperada diada de Sant Jordi a tots els municipis catalans. Una cita que no s'ha volgut perdre ningú i on les roses i els llibres s'han endut tot el protagonisme. Aquest Sant Jordi 2018 han destacat dues novel·les de ficció com les més venudes d'aquesta edició, 'La força d'un destí', de Martí Gironell i 'Las hijas del Capitán', de María Dueñas.

Els llibres més venuts

Els llibres més venuts de no ficció han estat 'Operació urnes', de Xavier Tedó i Vicens Estaran, en català, i 'Las almas de Brandon', de César Brandon Ndjocu, en castellà. Aquestes novel·les han estat les més venudes aquest Sant Jordi de 2018 segons el Gremi de Llibretes de Catalunya.

Però el rànquing de llibres més venuts a Catalunya també engloba altres categories a banda dels de ficció i no ficció. Una categoria que sempre és molt destacada és la dels llibres infantils i juvenils. En aquest cas, en català el més venut ha estat 'Contes de bona nit per a nens rebels', d'Elena Favill i Francesca Cavallo. I en castellà, 'The Crazy Haacks y la cámara imposible', de The Crazy Haacks.

El matí de la diada de Sant Jordi 2018 a Reus
El matí de la diada de Sant Jordi 2018 a Reus | CatalunyaDiari.cat

 

Gran èxit d'aquest Sant Jordi 2018

El fet que aquest any, la Diada de Sant Jordi se celebrés un dilluns, seguit d'un cap de setmana, i el bon temps, ha fet que les vendes tant de llibres, com roses i altres articles hagin augmentat, arribant gairebé a superar les de l'any passat. A més, el procés català també estat clau en aquesta edició.

Segons apunta la presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Maria Carme Ferrer, Martí Gironell i els llibres del procés han estat dos dels noms que han destacat en un Sant Jordi que pot «igualar o millorar» la festivitat de l'any passat. A més, el clima i la coincidència en un dia feiner han estat aliats dels llibreters per arrodonir un bon ritme de vendes.


Comentaris

envia el comentari