Catalunya Diari

Sara Baras, Lloll Bertran i Los Morancos visitaran la Llotja durant el primer semestre de 2014

Sara Baras, Lloll Bertran i Los Morancos visitaran la Llotja durant el primer semestre de 2014| Redacció - Fotografia: http://www.losmorancos.com/

 Es tracta d’una programació de gran qualitat que destaca per l’ampli ventall de formats i espectacles de teatre, dansa, música, òpera i humor que s’ofereixen, adreçats a tots els públics i cobrint tot tipus de sensibilitats culturals. La programació inclou 16 espectacles -dos més que el mateix període de l’any anterior- i 22 funcions diferents entre els mesos de gener i juny de 2014. En total s’oferiran 5 obres de teatre, 4 espectacles de dansa, 2 concerts, 1 òpera, 1 sarsuela, 1 musical i 2 espectacles d’humor. 
 
La reconeguda ballarina Sara Baras, amb l’espectacle 'La Pepa', omplirà la Llotja de l’espectacularitat del ball flamenc de la millor qualitat. El Ballet Nacional de Espanya també ha triat la Llotja de Lleida per estrenar l’obra 'Sorolla' a Catalunya, un espectacle que mostra, en un viatge per diverses zones geogràfiques de la península, les danses més significatives del folklore junt amb altres creacions de dansa clàssica espanyola de l’escola bolera i flamenca. 'Sorolla' representa l’ànim del Ballet Nacional d’Espanya de commemorar el 150è aniversari del naixement del pintor i el 35è aniversari del Ballet Nacional.
 
Una de les grans veus del panorama musical actual, Luz Casal, ofereix a Lleida un concert on el fil conductor serà el seu nou disc 'Almas gemelas', que mostrarà un dels treballs més profunds i complexos de la seva prolífica trajectòria, acompanyat de diversos temes que l’han consagrat al primer nivell de l’actualitat musical nacional. El musical 'Sonrisas y Lágrimas', reconegut mundialment, s’estrenarà en el marc de la Festa Major de Maig, amb una producció espectacular que compta amb un equip de més de 100 professionals, 32 intèrprets en escena, 10 músics den directe, 24 canvis d’escena i uns 140 vestits.
 
El teatre de la millor qualitat estarà present a la Llotja amb cinc obres de teatre diferents. L’obra 'Barcelona', de Pere Riera, amb la presència de grans actrius com Míriam Iscla o Emma Vilarasau. També la comèdia 'Los hijos de Kennedy', dirigida per Josep Maria Pou i amb grans noms com Maribel Verdú, Emma Suárez, Ariadna Gil, Àlez Garcia i Fernando Cayo, la comèdia 'Don Juan Tenorio', de Joan Pera i Lloll Bertran, dos mestres de la comèdia catalana, la comèdia dramàtica 'Un aire de família', dirigida per Pau Durà i amb la participació de grans noms com Sílvia Bel, Francesc Orella, Ramon Madaula i Cristina Genebat, i l’obra “Crèdit”, dirigida per Sergi Belbel amb les interpretacions de Jordi Boixaderas i Jordi Bosch, una comèdia àcida, crítica i contundent sobre els temps actuals.
 
La música clàssica també està representada, com és habitual, a la Llotja de Lleida. En aquesta ocasió, l’òpera es presenta a través de l’obra 'Wagner Art Total', una producció de l’Associacio d’Amics de l’Òpera de Valls amb sopranos com Angela Simbaqueba, Edna Arenas, Natalia Campos, Andrea Orjuela, Nancy Huérfano i Mariana Granados, que pretén commemorar el 200è aniversari del naixement de Wagner i dóna continuïtat al bicentenari de Wagner. També arriba a Lleida l’òpera 'Norma', de Vicenzo Bellini, una representació operística de gran qualitat produïda i organitzada per l’Associació d’Amics de l’Opera de Sabadell per Òpera a Catalunya, que compta amb el suport dels Amics de l’Òpera de Lleida. La sarsuela catalana més coneguda vindrà de la mà, aquesta temporada, de l’obra 'Cançó d’amor i de guerra', una producció inèdita amb un cor de trenta veus i una gran orquestra en directe.
 
Les rialles i la diversió estan assegurades amb Los Morancos, amb l’obra 'En positivo 2' i els monòlegs de David Guapo, un dels còmics més populars de l’Estat. Los Morancos ofereixen al espectador un humor crític i actual de la mà dels germans Jorge i César Cadaval, els humoristes que més temps han estat a les pantalles de televisió ininterrompudament. David Guapo, per la seva banda, ens presenta el xou #quenonosfrunjanlafiesta, on la improvisació, la música i la interacció amb el públic es combinaran d’una manera sorprenent i divertida.
 
Les companyies lleidatanes estan també estan representades en la programació de la Llotja, aquesta vegada per la companyia local Dancescape i un premi lleidatà, Premi Llotja, amb D’Block. Dancescape ens ofereix, en aquesta ocasió, l’obra 'Amor, Tu y yo', una espectacular fusió de dansa contemporània, urbana i balls llatins. D’Block presenta 'Cuerdas', la última creació de la companyia guanyadora del Premi Llotja, un espectacle que parla de la percepció i dels seus límits, una recopilació de peces que conviden l’espectador a reflexionar sobre la realitat aparent.
 
Com és habitual, la Llotja continua apostant pels públics més joves amb la Butaca Jove, que ofereix preus especials a partir de 5 euros amb l’objectiu d’atansar la cultura als joves de la ciutat. Les entrades, que ja estan disponibles, es podran adquirir a la taquilla del teatre de dilluns a dissabte de 17.00 a 21.00 hores, i a l’oficina de Turisme de Lleida.


Comentaris

envia el comentari