Catalunya Diari

El sector del llibre de la comarca del Segrià cancel·la la celebració del Sant Jordi d'estiu als carrers

Treballen en un festa de "petit format" amb activitats digitals i físiques, si la situació sanitària ho permet

Pla obert de la Rambla d'Aragó de Lleida en un Sant Jordi sense parades de llibres i roses, el 23 d'abril del 2020.
El sector del llibre de la comarca del Segrià cancel·la la celebració del Sant Jordi d'estiu als carrers | LleidaDiari.cat

El sector del llibre de la comarca del Segrià ha decidit cancel·lar la celebració del Sant Jordi d'estiu als carrers el pròxim 23 de juliol, tot i que estan treballant en una festa de «petit format» i si la situació sanitària ho permet, aviat anunciaran una programació conjunta, amb activitats digitals i físiques.

Els signants del manifest que representen el sector al Segrià han explicat que la decisió no ha estat fàcil però l'han «presa en conjunt, amb el ferm convenciment que el més important és garantir la salut de tothom». Han fet una crida perquè la comunitat lectora s'animi a donar suport al Sant Jordi d'estiu a Lleida: «Us demanem que, si teníeu pensat adquirir un llibre aquest Sant Jordi d'estiu, si us plau, no deixeu de fer-ho».

Signat per famoses llibreries de la ciutat

El manifest està firmat per Abacus Cooperativa, Associació Bronca, Caselles Lleida, Edicions El Jonc, Editorial Fonoll, Editorial Milenio, Genet Blau, La Sabateria, Mosaics Llibres i Pagès Editors, i segons fonts consultades també s'ha tractat amb els representants del sector del llibre. El text arrenca manifestant que el 23 de juliol que ve el sector del llibre celebrarà el Sant Jordi d'estiu, una festa per «apropar al públic lector aquells llibres que van quedar confinats a causa de la crisi sanitària i que ara, per fi, han pogut veure la llum. La cita també ha de servir per celebrar la literatura, refer-nos emocionalment i recuperar un mínim de normalitat».

Els signants del manifest indiquen que durant les darreres setmanes, han treballat intensament perquè aquesta festa fos possible, també a la demarcació de Lleida. «Havíem previst una jornada festiva, gràcies a la qual escriptors, escriptores i públic lector poguessin retrobar-se i gaudir d'una jornada dedicada a la literatura. Malauradament, la situació sanitària a la comarca del Segrià ens empeny a cancel·lar la celebració del Sant Jordi d'estiu als carrers».

Un Sant Jordi de «petit format»

Tot i això, han recalcat que estan treballant en un Sant Jordi de «petit format» i si la situació sanitària ho permet, aviat anunciaran una programació conjunta, amb activitats digitals i físiques. «Les opcions que el veïnatge de Lleida tindrà a l'abast seran múltiples i totes garantiran estrictament les mesures de seguretat recomanades», han apuntat.

Han fet una crida perquè la comunitat lectora s'animi a donar suport al Sant Jordi d'estiu a Lleida, i al sector llibre, durant tot l'any. Consideren que «cal fer tots els esforços per preservar la pluralitat i la riquesa de l'ecosistema del llibre en català, perquè en depèn, en bona part, la maduresa i l'esperit crític de la nostra societat. Ara, aquesta riquesa està en perill i, per tant, us demanem que, si teníeu pensat adquirir un llibre aquest Sant Jordi d'estiu, si us plau, no deixeu de fer-ho. Ens podeu trobar a Internet i, si podem, als nostres establiments».


Comentaris

envia el comentari