Catalunya Diari

S'entreguen els premis Seu Vella

S'entreguen els premis Seu Vella| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de diversos regidors de la Paeria, ha presidit l’acte, juntament amb el president de l’Associació Amics de la Seu Vella de Lleida, Joan-Ramon González, entitat organitzadora dels premis, i Pep Tort, director del Consorci del Turó. El paer en cap ha felicitat l’entitat pel treball que ha fet en aquests anys. Ros ha remarcat que Lleida ha declarat l’any 2013 com a l’Any d’Occitània i que aquesta declaració permetrà posar en valor el Turó, així com també els valors humans, com la pau, i de tradició cristiana que s’hi associen.
 
L’alcalde ha recordat el paper del Turó en el marc històric europeu, amb esdeveniments com la Querimònia de la Vall d’Aran o el Pariatge d’Andorra, entre altres. Per això, ha insistit en els valors que reuneix i que són motiu per continuar treballant per aconseguir la declaració de Patrimoni de la Humanitat. Tall de veu Àngel Ros
 
En el seu discurs, Ros també ha felicitat l’alpinista lleidatà, Juanjo Garra, qui ha estat l’encarregat de fer la glossa d’enguany. Garra ha traslladat als assistents el sentiment alpinista que se sent amb el paisatge i les expedicions, que fan que hom se trobi un mateix amb els seus valors personals i que són valors que també es troben a la Seu. Garra ha afirmat que sempre porta Lleida en les activitats que fa i que l’skyline de la ciutat, amb la Seu Vella, sempre hi és present.
 
Per la seva banda, González ha fet esment de diferents cites històriques significatives del monument, com la fi de la commemoració dels 25 anys del trasllat de les restes reials a la Seu Vella, d’Alfons el Benigne, la reina Elionor i l’infant Ferran, i del simposi del Campanar de la Seu Vella.
 
El premi d’aquest 2012 en la categoria de Narrativa ha recaigut en el lleidatà Guillem Roca, amb el treball “Les deixes de la Seu Vella”, dotat amb 400 euros i un trofeu. El premi de Fotografia ha estat per a Jaume Charles Bernis, per la imatge “PTS III”, també dotat amb 400 euros i un trofeu. En aquesta mateixa categoria s’ha fet una menció a Sergi Gómez, per “Posta de sol”. En la categoria d’investigació històrica no s’ha presentat cap treball.
 
Durant l’acte també s’ha fet el lliurament de certificats d’assistència i d’aprofitament als cursos del Seminari Permanent Seu Vella de Lleida i la Reconeixença als socis i sòcies que compleixen 25 anys amb l’Associació. A més, s’ha lliurat la insígnia d’or i de plata als membres d’honor i distingits de les Juntes Directives. Josep Luque ha rebut un homenatge especial per la seva trajectòria i els 20 anys de gravats i Seu Vella. Encara s’han fet dues distincions més, a Fèlix Montagut, a nivell individual, i a Actel, com a entitat.
 
Aquests guardons premien treballs inèdits sobre qualsevol aspecte del conjunt del Turó de la Seu Vella i tenen l’objectiu d’animar a la investigació, la creativitat i la divulgació sobre aquest monument emblemàtic de la ciutat. La cerimònia d’entrega ha acabat amb el concert de l’Escola d’Acordió de Lleida, dirigida per Marimén Gratal, que ha interpretat diverses peces.


Comentaris

envia el comentari