Catalunya Diari

La Setmana de l’Art convoca més de cent activitats arreu de Catalunya per apropar l’art a la gent

Impulsada per les GAC, aplega en un mateix programa propostes artístiques de la iniciativa privada i de la pública

La Setmana de l'Art a Catalunya programa 115 activitats arreu del país entre el 25 de novembre i el 3 de desembre de 2021, amb la finalitat de fer visible les propostes artístiques i facilitar a la gent la seva participació. Es tracta d'una iniciativa de les Galeries d'Art de Catalunya (GAC), que presenta exposicions, visites guiades, rutes per les galeries, conferències i altres activitats adreçades a públics i perfils diversos arreu de Catalunya i en la qual s'han implicat 73 organismes, entre museus, fundacions, centres d'art i galeries d'art.

La Setmana de l'Art a Catalunya respon a tres objectius clarament definits per les Galeries d'Art de Catalunya (GAC). En primer lloc, apropar les arts visuals al conjunt de la població. En segon lloc, fomentar la interrelació entre els agents públics i els privats; és a dir, d'una banda, els museus i centres d'art, i d'una altra, les fundacions i galeries d'art. I en tercer lloc, subratllar el paper que les galeries d'art tenen en l'ecosistema cultural del país com a elements dinamitzadors de la creació i el talent artístic.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En aquest sentit, la Setmana de l'Art a Catalunya planteja un total de 115 activitats de formats diferents, que permeten situar l'art en el centre d'atenció. El programa elaborat per a l'ocasió està estructurat en diferents tipus de propostes, on predominen les exposicions d'art, tant a les mateixes galeries com als museus, fundacions i centres d'art, tant de titularitat pública com privada.

70 exposicions

La Setmana de l'Art a Catalunya (SAC) convoca 45 exposicions a museus, fundacions i centres d'art, a més de 25 a les galeries d'art. En alguns casos, es tracta de mostres especialment dissenyades per a l'ocasió, mentre que en altres, els organismes expositors s'han sumat a l'esdeveniment incorporant-hi l'exposició al programa d'actes i, en diversos casos, organitzant-hi activitats paral·leles. Diverses galeries que inauguren exposició han programat vernissatges durant els nou dies que dura l'esdeveniment.

Imatge de la presentació de la setmana de l'art
La Setmana de l’Art convoca més de cent activitats arreu de Catalunya per apropar l’art a la gent | LleidaDiari.cat

Experiències diverses

El programa de la SAC inclou, a més de les exposicions, altres tipus de propostes. Per una banda, hi ha visites guiades a exposicions i rutes per galeries d'art. També hi ha conferències, diàlegs i debats i, al mateix temps, planteja altres tipus d'originals iniciatives, com un passeig entre les vinyes d'art, vermuts amb artistes o recitals poètics.

Arreu del país

La Setmana de l'Art neix amb una clara voluntat de presència en el conjunt de Catalunya. Hi ha actes programats a Barcelona, però també arreu del país. La vertebració territorial de les GAC (amb galeries membres en diverses comarques catalanes), així com la participació de museus i altres organismes d'una trentena de poblacions diverses afavoreix aquesta diversificació territorial del programa.

Nous públics

El programa de la Setmana també debatrà sobre l'educació i la creació de nous públics que s'interessin en l'art. Les galeries Il·lacions i Pigment seran l'escenari de dos diàlegs, respectivament, sobre l'educació artística com a eina d'inclusió social i el cinema com a eina de l'educació en arts visuals.

La presidenta de les Galeries d'Art de Catalunya, Mònica Ramon, ha subratllat que "la Setmana de l'Art a Catalunya cobreix un buit i una necessitat en el programa de les arts visuals al nostre país, que permet concentrar en nou dies una agenda intensa de propostes on la iniciativa privada i la pública es donen la mà i complementen les seves respectives funcions".


Comentaris

envia el comentari