Catalunya Diari

La 6a edició del Galacticat presenta més de 118 pel·lícules a Tàrrega

El festival inclou tres seccions, la Secció Oficial de Llargmetratges, la Secció Oficial de Curtmetratges o Galacticurt

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

La VI edició del Galacticat, Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent tindrà lloc del 7 al 9 de juny a Tàrrega i estarà dedicada al poder dels personatges femenins en els films de gènere fantàstic. El festival, organitzat per l'associació Galacticat i el Circuit Urgellenc amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tàrrega, està inspirat enguany en 'Alien. El vuitè passatger' i especialment amb motiu del 40è aniversari de l'arribada de la Tinent Ripley a totes les sales de cinema del món.

El Galacticat projectarà 118 pel·lícules de les tres seccions que el conformen: Secció Oficial Llargmetratges, Secció Oficial Curtmetratges-Galacticurt (que aquest any arriba a la tercera edició) i la Secció Clàssics (exhibició). El Galacticat programarà en total al llarg de tres dies més de 50 hores de cinema (30 hores de llargmetratges i 20 hores de curtmetratges).

El festival manté l'epicentre de les projeccions als cinemes Majèstic i a l'Avinguda Catalunya

El festival manté l'epicentre de les projeccions als cinemes Majèstic i a l'Avinguda Catalunya de Tàrrega i inclou tres seccions: la Secció Oficial de Llargmetratges amb pel·lícules a competició i amb un premi a la millor pel·lícula, la Secció Oficial de Curtmetratges-'GalactiCurt' amb curts a competició en sis categories (dues per a menors de 18 anys i quatre per a majors de 18 anys) i la secció Clàssics (mostra de pel·lícules fora de competició).

La convocatòria està destinada a tots els cinèfils i en especial als amants de la ciència-ficció i manté la voluntat d'apropar el passat, el present i el futur del millor dels gèneres fantàstic i terror a través de títols clàssics de culte i premiades estrenes del moment.

Seccions del festival

- SECCIÓ OFICIAL LLARGMETRATGES

  

  

  

SECCIÓ OFICIAL CURTMETRATGES

  

  

  

  

  

  

  

  

SECCIÓ CLÀSSICS

Uns 2.500 alumnes han participat al llarg de 8 mesos al projecte pedagògic del Galacticat

Uns 2.500 alumnes han participat al llarg de vuit mesos al projecte pedagògic del Galacticat, el GalactiCurs, que ha portat el cinema a una vintena d'escoles i instituts de l'Urgell i la Noguera i que l'any que ve s'ampliarà al doble d'alumnes de cinc comarques.

Els infants han pogut descobrir els secrets del cinema stop-motion (8 a 12 anys), el llenguatge de l'animació a través de projeccions dinamitzades per la Filmoteca de Catalunya (3 a 5 anys) i han après a crear curtmetratges a través del programa CineBASE de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). A més, tres alumnes de l'INS Manuel de Pedrolo de Tàrrega han guanyat una beca d'estiu per a l'ESCAC i que un dels curtmetratges presentats al Concurs de l'ESCAC ha guanyat el premi a millor curt d'animació Stop-Motion.


Comentaris

envia el comentari