Catalunya Diari

'Sóc de l'oest', 'Algú com tu' i 'Puta pasta' arrasen a Lleida

'Sóc de l'oest', 'Algú com tu' i 'Puta pasta' arrasen a Lleida| EP/ACN - Fotografies: Laura Biela / Ajuntament de Lleida / Col·legi Sagrada Família

El llibre 'Sóc de l'oest', de l'enigmàtic personatge lleidatà Sr. Postu, 'Algú com tu', de Xavier Bosch, i 'Puta pasta', d'Emili Bayo, han estat els llibres més venuts aquest Sant Jordi a Lleida, segons les dades del president del Gremi de llibreters, Jordi Caselles.

En llengua castellana, el més venut ha estat 'La Templanza' (Planeta) de María Dueñas.

El president del gremi de llibreters de la demarcació de Lleida s'ha mostrat "realment satisfet" per com s'ha desenvolupat la jornada a nivell de vendes ja que "el temps ha acompanyat des de primera hora, amb el carrer de gom a gom i la gent amb ganes de comprar".La jornada literària ha començat com en els últims anys a la seu de Pagès Editors i Editorial Milenio, que cada any organitza un esmorzar en el qual han participat un centenar d'escriptors i escriptores. Aquest any, la poetessa i periodista Gemma Casamajó ha estat l'encarregada d'inaugurar els parlaments, amb la lectura de la glossa 'Elogi de la lectura'.

Entre d'altres, han acudit la reconeguda escriptora Rosa Fabregat i autors novells com Jordi Villacampa Viñes, que ha presentat aquesta setmana un conte en el qual han participat els seus alumnes de l'Escola de Teatre de Lleida, 'La nena que volia ser la lluna'.

Amb l'assistència de gran part dels autors de Lleida, la llibreria El Punt del Llibre ha organitzat, com cada any, un vermut literari a rambla Aragó, on després ha signat el seu llibre 'L'alternativa socialdemòcrata' l'alcalde de la ciutat, el socialista Àngel Ros.El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en el tradicional acte que la institució fa amb motiu de Sant Jordi al pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), ha presentats els llibres de la institució 'Territori de Premi. 25 anys del Premi Pica d'Estats' i 'De l'aigua; concurs fotogràfic'. Durant l'acte, Reñé ha tingut un record per al professor lleidatà mort a l'institut Joan Fuster de Barcelona.

Són molts els col·legis que han organitzat jornades de lectura, entre ells el de la Sagrada Família, en què 650 estudiants i 50 professors han participat en la primera marató de Sant Jordi. Tots l'alumnat ha portat un llibre i un coixí de casa per llegir junts al pati, i els més petits han fet una rotllana per escoltar un conte.


Comentaris

envia el comentari