Catalunya Diari

Sort acull aquest dissabte el festival de literatura infantil i juvenil Lo Llumener

Es tracta d'un festival de petit format d'àmbit rural i de muntanya amb experiències artístiques i literàries

Imatge de l'espectacle Alícia que s'interpretarà durant Lo Llumener
Imatge de l'espectacle Alícia que s'interpretarà durant Lo Llumener | LleidaDiari.cat

Sort acollirà aquest dissabte 7 d'octubre el festival Lo Llumener. Es tracta d'un festival de petit format d'àmbit rural i de muntanya amb experiències artístiques i literàries que aposta per fomentar la lectura i convidar a les famílies a gaudir mitjançant la literatura i les arts, i que entre altres activitats inclou: espectacles a l'aire lliure, contacontes per infants i adults, tallers, exposicions, fira d'editorials i gimcana literària. Aquest festival també té un apartat més professional i ha programat per aquest mes d'octubre un curs sobre 'Recursos narratius: Eines per al desenvolupament de l'escriptura creativa a l'aula i tècniques de narració oral ' adreçat a personal docent i famílies. Aquest curs compta amb el reconeixement del Departament d'Ensenyament. Dolors Millat i Carles Alcoy seran els professors del curs.

  

El festival Lo Llumener comptarà també amb una petita fira d'àlbums il·lustrats on hi haurà editorials com Zorro Rojo, Media Vaca, Thule i la pallaresa Cambuleta.

  

Durant tota la jornada es podran veure una desena d'espectacles i tots ells seran gratuïts. La biblioteca es traslladarà a cel obert i els visitants del festival es podran asseure un moment a fullejar entre els contes, aquest any centrats en el conte de la 'Caputxeta vermella'. Una de les exposicions que es podran veure a Sort és 'Caputxetes a cabassos'. Una exposició amb diferents edicions de l'obra de la Caputxeta.

Tot i que les versions més conegudes del conte popular són les de Perrault i les dels germans Grimm del 1857, existeixen innumerables adaptacions, transcripcions i versions de la Caputxeta que es podran veure a Lo Llumener. Des dels cursos de Lo Tafanari presenten un nou curs d'il·lustració al Pallars Sobirà, emmarcat dins del Festival Lo Llumener; 'Il·lustrar amb veu pròpia'. En aquest cas serà Iratxe López de Munáin, l'encarregada d'impartir el curs.


Comentaris

envia el comentari