Catalunya Diari

Es cancel·la la celebració de la cinquena edició del festival ‘El Segre de Negre’

Degut a la crisi del Covid-19,la celebració de la cinquena edició del festival de novel·la negra de Lleida s’aplaça a juny de 2021

Imatge d'una edició anterior
El festival s'ajorna fins al juny de l'any vinent | Pagès Editors

Pagès Editors i l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida han decidit cancel·lar, degut a la crisi del coronavirus, la celebració del festival de novel·la negra de la ciutat de Lleida'El Segre de Negre', programat per als dies 29 i 30 de maig.

La cancel·lació del festival negrot, que enguany arribava a la seva cinquena edició, es deu a la incertesa creada per la propagació de la Covid-19. Els organitzadors consideren que el més assenyat és suspendre la celebració de l'edició d'aquest any fins a l'any vinent. Inicialment s'ha previst que aquesta cinquena edició tingui lloc els dies 4 i 5 de juny de 2021.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Té com a objectiu apropar la novel·la negra i criminal al públic en general

Us recordem que 'El segre de negre' és un festival que té com a objectiu apropar la novel·la negra i criminal al públic en general, fomentant la trobada entre les veus més significatives del gènere i els lectors, i al mateix temps promoure la divulgació d'una activitat tan enriquidora per a la societat com és la lectura. La darrera edició del 2019 va ser tot un èxit de participació i crítica, ja que el festival va comptar amb la presència destacada del reconegut escriptor grec Petros Màrkaris, qui va rebre el Premi Trajectòria Literària 'El Segre de negre'.

 

Suspesa la Mostra de Cinema Llatinoamericà prevista a Lleida a principis de juny

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya ha decidit suspendre l'edició d'enguany del certamen, que estava previst a Lleida entre el 4 i l'11 de juny, a conseqüència de l'emergència sanitària pel coronavirus.

Així ho han acordat l'Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida, coorganitzadors del certamen cinematogràfic, que enguany havia de celebrar la seva 26 edició. La Paeria treballa en la reformulació de l'oferta municipal de festivals audiovisuals i culturals organitzats pel consistori per tal adaptar-los a la situació generada per la covid-19 i a les restriccions posteriors que afectin aquest tipus de certàmens, segons han indicat fonts municipals.


Comentaris

envia el comentari