Catalunya Diari

Tàrrega augmenta el pressupost de la programació d'estiu

Tàrrega augmenta el pressupost de la programació d'estiu| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 



 
El regidor de Cultura, Albert Rosinés, i la tècnica de Cultura, Teresa Garcia, han presentat aquest dimecres la programació i han subratllat la qualitat de la cinquantena de propostes tot i l’ajustament de pressupost. La majoria d’activitats seran gratuïtes.  
 
Pel que fa als festivals, repeteix el 'Paupaterres' (dedicat a les músiques del món) els dies 13 i 14 de juliol al Càmping Municipal tot mantenint la gratuïtat. Alhora es recupera al Camp dels Escolapis l’'Atacdejazz!' després del parèntesi de silenci de l’any passat. Aquest aparador del nou jazz català deixarà de tenir entrada gratuïta i es trasllada fins al darrer cap de setmana de juliol, els dies 27 i 28. El 4 d’agost arribarà el torn de la segona edició del 'Live & Colors Festival', dedicat als ritmes electrònics, al Camp dels Escolapis.  
 
La plaça dels Comediants esdevindrà un altre dels pols d’atracció a través dels Concerts a la Fresca, els divendres d’agost i de franc. Seran quatre suggeriments protagonitzats pels sons tradicionals del grup 'Fetén Fetén' (3 d’agost), la mescla de cabaret i cançó d’'El Pau i la Maria' (10 d’agost), les havaneres d’'Els Cremats' (17 d’agost) i les lletres punyents del cantautor local 'Xavier Mayora' (24 d’agost). 
 
Teatre i música als pobles del terme 
Els pobles del terme també seran escenari d’activitats. La Figuerosa acollirà el 30 de juny el concert de flamenc de Diego Paqué acompanyat de l’exhibició de dansa oriental de Naima Nez. Santa Maria de Montmagastrell oferirà el 7 de juliol un concert de rock amb Travelin’ Band i Claravalls el cabaret musical amb titelles de Microcosmos Teatre el 14 de juliol. Altet prendrà el relleu el 21 de juliol amb la rumba 
dels Naraina i Riudovelles tancarà el cicle el 28 de juliol amb les havaneres d’Els Pescadors de l’Escala. Tots aquests concerts també seran gratuïts. 
 
El cicle de Cinema a la Fresca a la plaça de les Nacions sense Estat tindrà enguany tres cites: la tragicomèdia francesa 'Intocable' (6 de juliol), la fantàstica 'Sombras tenebrosas' de Tim Burton (20 de juliol) i  'Les aventures de Tintin - El secret de l’Unicorn', adaptació animada d’Steven Spielberg dels còmics del dibuixant Hergé (27 de juliol). Les sessions tindran caràcter gratuït. 
 
Paral—·lelament, FiraTàrrega avançarà tastets d’alguns espectacles que estrenarà al setembre, en el marc dels seus Laboratoris de Creació 2012. Són assaigs oberts al públic com el taller de robots de Ferroluar (7 de juliol), la versió de Moby Dick d’'El Celler dels Espectacles' (26 de juliol), el muntatge 'Sensitive bodies' de Jaume Belló (28 de juliol) i la darrera creació d’Hortzmuga Teatroa (11 d’agost). 
 
D’altra banda, l’EMD El Talladell organitza el seu propi cicle de concerts gratuïts a la plaça del Freginal, amb les veus d’Èric Vinaixa (30 de juny), Mazoni (7 de juliol), Alta Mar (14 de juliol), Òxid (21 de juliol) i Roger Mas (28 de juliol). La programació d’estiu a  Tàrrega també inclou festes de barri i les festes majors dels pobles del terme.


Comentaris

envia el comentari