Catalunya Diari

Tavascan viu el concert del Festival de Música Antiga dels Pirineus

El 20 d’agost tindrà lloc una actuació sobre el Cançoner del Duc de Calàbria a l’Església de Sant Bartomeu del FEMAP amb nou grans intèrpret

Un dels artistes que actuarà al FEMAP | Javier Ferrer

L'Ajuntament de Lladorre s'ha incorporat enguany al Festival de Música Antiga dels Pirineus (FEMAP) i el diumenge, 20 d'agost, viurà un concert sobre el Cançoner del Duc de Calàbria. Aquesta producció, dirigida per Carles Magraner, tindrà lloc a l'Església de Sant Bartomeu de Tavascan a les 21.00 hores i les entrades ja es poden adquirir a les oficines de l'Ajuntament de Lladorre o a través de la pàgina web. Igualment, també es podran comprar el mateix dia del concert a l'espai d'actuació. El concert compta amb una gran nòmina d'intèrprets, començant pel mateix Carles Magraner a les violes d'arc i amb Robert Cases a la viola de mà, llaüt i tiorba; Alba Asensi, Maria Montesinos i Alba Quinquillà com a sopranos; Arturo Peinado a la flauta de bec; Eva Franco al cant; i també, Sofia Bartolomé i Julia Garcia.

  

El Cançoner del Duc de Calàbria o Cançoner d'Uppsala, és un compendi de peces musicals d'època renaixentista. Els cronistes de l'època ens descriuen la capella del Duc de Calàbria com una de les més famoses i nodrides del seu temps. A la mort del Duc de Calàbria eren trenta-sis ministrers i cantors, amb el mestre de capella Juan Cepa. Es trobaven també en la cort altres músics com Luys Milan, polifacètic i humanista, tot un artista del renaixement. També Mateo Fletxa és possible que fos mestre de capella de la cort, igual que el seu deixeble Bartomeu de Càrceres.


Comentaris

envia el comentari