Catalunya Diari

UN teatre guanya el Best Award del Chuncheon Puppet Film Festival

Pel seu treball 'Loïc' al Festival Internacional de la República de Corea Chuncheon Puppet Film Festival

Imatge de la companyia Un Teatre
UN teatre guanya el Best Award del Chuncheon Puppet Film Festival | LleidaDiari.cat

La companyia lleidatana Un Teatre ha estat guardonada amb el premi Best Award pel seu treball 'Loïc' al Festival Internacional de la República de Corea Chuncheon Puppet Film Festival.

La cerimònia d'entrega de premis, on participaven 3 companyies catalanes, Un teatre, cia. Zero en conducta i Campi qui Pugui Produccions, va tenir lloc aquest dissabte dia 12 a les 10 h (18:00 hora coreana) en format virtual i es va poder seguir online arreu del món. La companyia Un Teatre es va formar l'any 2017 i va estrenar el seu primer espectacle 'Loïc' dins del marc de la 29a Fira de Titelles de Lleida l'any 2018. Aquest premi suposa el primer guardó que rep la companyia lleidatana.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Públic especialitzat en titelles

Un Teatre. El Festival és un esdeveniment organitzat des del teatre públic especialitzat en titelles més important de la regió Gangwon-do, el Cocobau Puppet theatre. Aquest any havien de realitzar l'edició 32 del festival en el format habitual d'arts escèniques presencials; però en la situació actual, s'han vist obligats a transformar-se, com expliquen en la seva nota de premsa: «Les arts escèniques es troben en una situació difícil a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19 en 2020. Vàrem intentar celebrar el festival enguany, adaptant l'esdeveniment a les mesures sanitàries i de seguretat. No obstant això, els artistes i el públic no van poder reunir-se, ni es va poder omplir l'escenari de titelles més important de la regió, el teatre de titelles públic Cocobau Puppet Theatre, amb les propostes internacionals i nacionals més destacades de l'escena de titelles d'enguany».

A causa del ressorgiment del virus a Corea del Sud, el Festival presencial va haver de cancel·lar-se. Això ens va portar a crear el Festival de Cinema de Titelles, superant la «situació de no contacte» amb el públic. Així doncs, per a mantenir el contacte artístic amb el públic i brindar oportunitats i suport econòmic per als artistes, des de Chuncheon Puppet Festival s'ha generat aquest festival audiovisual, que persegueix una nova forma d'espectacles audiovisuals aprofitant el valor artístic visual de les representacions de titelles, sense perdre l'essència de la disciplina. A més, el Puppet Film Festival és una plataforma que expandeix les arts teatrals a l'àrea d'arts visuals per a la indústria del titella coreà, amb l'aportació de l'art nacional i internacional, seguint la nostra convicció sobre la mobilitat i l'intercanvi cultural entre països, com a eina de desenvolupament social indispensable».


Comentaris

envia el comentari