Catalunya Diari

El Teatre de l'Escorxador de Lleida presenta l'espectacle «Mon Pare és un Ogre» de la Baldufa

Es tracta d'una obra coproduïda pel Festival Grec

Imatge de l'obra
Imatge de l'obra | LleidaDiari.cat

El Festival Grec ha anunciat aquest mes de desembre passat que serà coproductor del nou

  

espectacle de companyia lleidatana La Baldufa, «Mon Pare és un Ogre». La companyia realitzarà dues funcions dins el Festival Grec 2018, i a més, rebrà suport del festival per tal d’acabar la producció de l’espectacle. A més, l’espectacle també és una coproducció del Théâtre de l’Archipel de Perpinyà, un prestigiós teatre francès on la cia va ser acollida per a realitzar-hi una part dels assajos de creació i, a més a més, l’estrena a França. Aquest cap de setmana, l’espectacle s’exhibirà al Teatre Municipal de l’Escorxador, els dies 20 de gener, a les 19.00 hores, i diumenge dia 21, a les 18.00 hores. Es poden comprar les entrades anticipades al web del teatre. 

És un espectacle recomanat a partir de deu anys. «Mon Pare és un Ogre» succeeix dins la cel·la d'una presó. Un home tancat, a qui tothom anomena 'l’Ogre' viu la solitud i l'enyorança de no tenir el fill a prop. Passen els dies i no és capaç d'acabar una carta dirigida al nen. Passen els anys i va envellint, fins que un bon dia apareix un company de cel·la, més jove, insegur i trist que li capgira la rutina. Un espectacle que parla sobre la bondat dels dolents, el càstig, la culpa, la solidaritat, la justícia, el bé i el mal. Part dels assajos de creació d’aquest espectacle van ser dins el Centre Penitenciari de Ponent, on es va fer intercanvi d’impressions amb presos, treballadors i famílies.

Així va ser com la companyia va impregnar-se del que es respira dins una presó, dels ànims i sentiments dels presos, i validar amb ells el plantejament que li estaven donant a l’espectacle. Amb aquest espectacle, la companyia continua en la seva línia: teatre amb compromís i respecte a l'infant. Els nens tenen la capacitat d'entendre, s’ha de poder parlar de tot, i no és necessari ensucrar les històries per a explicar-les. L'espectacle també té la col·laboració del Centre Culturel Forum Nord de Niça, on es va començar la creació de l'espectacle; del Teatre Municipal de l’Escorxador; la Generalitat i el Ministerio de Cultura. 


Comentaris

envia el comentari