Catalunya Diari

LaTemporada Lleida prepara la nova programació d’arts escèniques amb tres professionals lleidatans

Lara Díez, Amàlia Atmetlló i Marc Cartanyà són els responsables de la nova comissió programadora que ja treballen en la nova temporada

L'Ajuntament de Lleida ha encarregat a tres professionals l'organització de la programació d'arts escèniques de LaTemporada Lleida 2021-2022. Lara Díez, actriu, dramaturga i directora; Amàlia Atmetlló, de la companyia de comediants La Baldufa i Marc Cartanyà, actor i un dels impulsors de la companyia Íntims Produccions, són els responsables de la nova comissió que ja treballa en la nova temporada del setembre a desembre del 2021 així com per al període de gener a juliol del 2022.

Lara Díez i Amàlia Atmetlló, responsables de la programació de LaTemporada Lleida / 16-06-2021
Lara Díez i Amàlia Atmetlló, responsables de la programació de LaTemporada Lleida | LLLEIDADIARI.CAT

La Regidoria de Ciutat i Cultura aposta per una temporada en què la direcció artística va més enllà d'un encàrrec unipersonal amb l'objectiu de programar diferents mirades i estils, anant cap a un model més obert i dinàmic. Els requisits que han tingut en compte la Paeria per formar la comissió han estat la trajectòria personal en les arts escèniques de Lleida, actius i vinculats amb la creació, producció i difusió.

Jaume Rutllant, regidor de Ciutat i Cultura de l'Ajuntament de Lleida, ha explicat amb aquesta comissió que «s'inicia un camí innovador, després d'un procés d'anàlisi de diferents models i de treballar amb l'assessorament de professionals de prestigi en l'àmbit de les arts escèniques». «Volem diferenciar les tasques gerencials i de coordinació de les artístiques per aconseguir el millor resultat en cada àmbit», ha assenyalat Rutllant.

Marc Cartanyà, responsable de la nova programació de LaTemporada Lleida / 16-06-2021
Marc Cartanyà, responsable de la nova programació de LaTemporada Lleida | LLEIDADIARI.CAT

Les funcions de Díez, Atmetlló i Cartanyà són dissenyar una proposta de programació i consensuar-la amb l'àrea de cultura de la Paeria, acompanyar i assistir el bon desenvolupament de la programació i les activitats vinculades, fer un seguiment i avaluacions de la programació i de les activitats, i participar en tot allò que faci referència als continguts artístics i a les activitats paral·leles.

Nova convocatòria d'ajuts

D'altra banda, la Comissió Informativa per les polítiques de Gestió Cultural i de Joventut celebrada dilluns, va presentar diferents convocatòries per la concessió d'ajuts, beques i subvencions a projectes d'entitats culturals sense ànim de lucre.

El Servei de Cultura va proposar l'aprovació de la convocatòria per a la concessió d'ajuts a projectes d'entitats culturals sense ànim de lucre amb un import de 53.500 euros. També es va presentar la proposta per aprovar la convocatòria Beques Art i Natura, del centre d'Art i Natura de Farrera, composta per dues beques de 4.000 euros cadascuna, més 7.700 euros en despeses vitals com la manutenció, allotjament, espai de treballs...

Finalment, en l'àmbit de la Joventut, una primera proposta relativa a la convocatòria per a la concessió de subvencions destinades a projectes adreçats a consolidar el teixit associatiu juvenil i, una segona, d'aprovació de la convocatòria per a la concessió de subvencions destinades a impulsar cooperatives de treball integrades per joves.


Comentaris

envia el comentari