Catalunya Diari

La Temporada de Teatre de Tàrrega ofereix dissabte 'El metge de Lampedusa'

La peça, basada en les vivències reals del doctor Pietro Bartolo, denuncia el drama dels immigrants que moren travessant el Mediterrani

Imatge promocional de l'obra
Imatge promocional de l'obra | LleidaDiari.cat

La Temporada de Teatre 2018 – 2019 de Tàrrega, organitzada per la Regidoria de Cultura, continua aquest dissabte 2 de febrer (9 nit, Teatre Ateneu) amb "El metge de Lampedusa", obra que sensibilitza sobre el drama de les persones refugiades. La peça es basa en les vivències reals de Pietro Bartolo, metge que ha atès moltes de les persones immigrades que arriben a Europa a través de l'illa italiana de Lampedusa. És un flux migratori que es tenyeix de dol i desesperació, amb persones que fugen dels seus països i moren ofegades en plena travessia del Mediterrani.

L'actor Xicu Masó es posa en la pell del metge de Lampedusa i transmet al públic les històries personals dels refugiats que ell ha atès, ha acollit i ha escoltat. Així, la seva manera de parlar de la crisi dels refugiats esdevé autèntica i colpidora a la vegada que denuncia les institucions europees, les quals es creuen de braços davant tan dramàtica situació.

Una proposta de Punt Produccions Teatrals

'El metge de Lampedusa' és una proposta de Punt Produccions Teatrals sota la direcció de Miquel Gorriz. A més d'aquesta obra teatral, les vivències del doctor Bartolo també han donat peu al llibre autobiogràfic 'Lacrime di sale' i a la pel·lícula documental 'Fuocoammare' de Gianfranco Rosi, film que guanyà l'Ós d'Or al Festival de Berlín. 'El metge de Lampedusa' ha esdevingut un dels muntatges escènics més programats als teatres catalans durant l'any 2018. Preu de l'entrada és de15 euros, i el preu per a persones menors de 18 anys, és de 5 euros. La venda d'entrades i descomptes es pot trobar mitjançant la pàgina web www.tarrega.cat/teatreateneu.http://www.tarrega.cat/teatreateneu Per a més informació, també es pot trucar al telèfon 973 312 960 o enviar un correu a [email protected]

Com a activitat complementària, la Regidoria de Cultura també oferirà el mateix dissabte 2 de febrer la projecció del documental 'Astral', dirigit per Jordi Évole i Ramon Lara. El film posa el focus en la tasca dels voluntaris de l'ONG Proactiva Open Arms al Mediterrani per ajudar a pal·liar aquesta greu crisi humanitària. El documental recapta fons per a l'esmentada entitat i es podrà veure a les 6 de la tarda al Teatre Ateneu.


Comentaris

envia el comentari