Catalunya Diari

'The most important thing. Retrats d'una fugida' s'exposa al CaixaForum Lleida

'The most important thing. Retrats d'una fugida' s'exposa al CaixaForum Lleida| Redacció - Fotografia: CaixaForum Lleida

 

CaixaForum Lleida mostrarà al públic del 26 de maig al 24 de juliol 'The most important thing. Retrats d'un fugida', una exposició que vol sensibilitzar la ciutadania sobre la situació dels refugiats i desplaçats, reflexionar sobre com els ha afectat en el seu dia a dia el fet de veure's forçats a fugir, quines decisions importants han hagut de prendre i, a la vegada, fer que el visitant es posi en la seva pell.

Partint dels retrats del fotoperiodista americà Brian Sokol, l’exposició s’apropa als testimonis de 24 persones concretes que, en el moment de ser fotografiades, acabaven de veure’s forçades a fugir de casa seva, enduent-se el més important per a elles. Són testimonis que conviden els visitants a reflexionar sobre què farien si es trobessin en la mateixa situació.
 
Les visites comentades per al públic en general s'ha fixat els dies 6 i 23 de juny i 7 i 21 de juliol, a les 19.00 hores. Aquestes tindran un preu de 3 euros per persona, amb un descompte del 50% pels clients de CaixaBank. A més, els col·lectius que vulguin gaudir d'una visita comentada poden fixar l'hora que més els interessi, a un preu de 60 euros (25 persones com a màxim).
 
Paral·lelament, també s'han programat activitats familiars:
- Allò que més estimes (+5 anys): Visita taller familiar. Els dies 6 i 20 de juliol, a les 19.00 hores. Preu: 2 euros.
 
- Activitat autònoma familiar: Participa en l'exposició deixant els teus missatges i fotografies. Gratuït. Per a més informació i per recollir el material didàctic, adreceu-vos al Servei d'Atenció al Visitant de CaixaForum Lleida.
 
- Allò que més estimes - Taller educatiu per a grups d’esplai i casals d’estiu. De dilluns a divendres. Horari a convenir. L’activitat s’adapta als diferents nivells i es planteja a partir del diàleg entre l’educador i els nens i nenes. Els materials didàctics conviden els participants a observar i analitzar, alhora que permeten establir relacions entre la seva experiència i el contingut de l’exposició Edats recomanades: nens i nenes a partir de cinc anys. Activitat gratuïta (grups de 30 persones, com a màxim)
 
Més informació, i inscripcions al telèfon 973 27 07 88 i a www.eduCaixa.com.


Comentaris

envia el comentari