Catalunya Diari

Torna un Cinemón Xic ple de cinema familiar amb valors

Tindrà lloc els diumenges 21 i 28 d’octubre i 4 de novembre als cinemes JCA Rambla

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Cinemón Xic, el cicle de cinema familiar amb valors que impulsa la Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida, torna en la seva tercera edició a partir de diumenge 21 d'octubre, amb tres sessions que tindran lloc als cinemes JCA Rambla de Lleida. El tinent d'alcalde Joan Gómez ha presentat aquest dimarts la iniciativa, que té com a objectiu sensibilitzar i promoure un espai d'educació i reflexió familiar en valors a partir del cinema adaptat pels infants. Alguns dels valors que es volen treballar, ha explicat el regidor, són la solidaritat, l'amistat, el treball en equip, la cooperació i l'ajuda mútua, a més de la por, l'odi, la valentia, l'empatia i la humanitat, en el cas dels més grans.

Les sessions tindran lloc els dies 21 i 28 d'octubre i 4 de novembre, tres matinals de diumenge per passar una bona estona en família. Com a novetat d'enguany , es podran veure curtmetratges temàtics sobre valors que acompanyen als llargmetratges i que facilitaran temes per poder treballar dins el nucli familiar. Cada any s'intenta treballar un conjunt de valors diferents, també en relació a les pel·lícules infantils de les quals es disposa. Aquest any s'aposta pels següents:

  

  

-A la primera sessió, apareix el respecte com a màxim valor, tant per l'interès de conèixer la realitat de l'altre i ser empàtic amb aquesta (curtmetratge Lou), com pel que fa al respecte als animals i la natura (llargmetratge Hermano Oso).

  

  

-A la segona sessió, sorgeix l'altruisme, amb el curtmetratge de REACH, un ésser que actua a favor d'altres sense esperar res a canvi; i la interculturalitat i la tolerància, amb els germans Azur i Asmar (llargmetratge Azur i Asmar).

  

  

-A la tercera sessió, es dóna importància als valors de ser un mateix, a l'autoconcepte i l'autoestima (tant en el curtmetratge Alike com en el llargmetratge Richard la Cigüeña). En el llargmetratge, a més, apareix el valor de la família i de la superació familiar.

Amb tot això, Cinemón pretén ser una activitat innovadora, que aporta coneixements sobre la temàtica d'una manera didàctica, engrescadora i pròxima i, per tant, és capaç de motivar a grans i petits a través de les imatges i les emocions que passen a la pantalla, portant-los a un desig de coneixement i estimulació crítica.


Comentaris

envia el comentari