Catalunya Diari

Tot a punt per a la 18a Festa de Moros i Cristians de Lleida

Tot a punt per a la 18a Festa de Moros i Cristians de Lleida| Redacció - Fotografia: Turisme de Lleida

 Els actes a l’entorn de la Festa de Moros i Cristians comencen el dissabte dia 18 amb l’esmorzar medieval, l’assaig infantil (obert a tots els infants que hi vulguin participar, siguin o no festers) i la recreació de les Ambaixades a la plaça de la Paeria, un acte iniciat fa quatre anys amb motiu del 15 aniversari del naixement de la Festa i que s’ha consolidat com un atractiu més la Festa de Moros i Cristians. Les ambaixades és la denominació que reben els textos que reciten cadascun dels ambaixadors d’ambdós bàndols (moro i cristià) i que són característics de totes les festes de moros i cristians que se celebren al territori espanyol.
 
El diumenge 19 de maig serà el dia gran de la festa amb les desfilades dels més petits i joves de les comparses mores i cristianes, la presentació de les bandes de música i la gran entrada de Gala que des de la Porta del Lleó de la Seu Vella desfilarà pel centre de la ciutat travessant el carrer Cavallers i l’¡avinguda de Blondel fins arribar a la Rambla de Ferran. L’Horta Sud de València, la Banda de música Ciutat de Fraga, l’Ilerband de Lleida i la Banda de música Villanueva de Gálllego acompanyaran les comparses del bàndol cristià al seu pas per la ciutat. Més de 1000 persones participaran en l’acte central de la Festa, que culmina a la nit amb la Batalla i els Parlaments d’ Ermengol VI (Urgellencs) i la Saïda (Musa) a la Seu Vella. En aquesta ocasió el bàndol guanyador seran els moros, que seran els qui prendran possessió del castell de la ciutat.
 
Aquest any es posaran a disposició del públic 500 cadires, que es podran llogar a Turisme de Lleida. Les cadires estaran situades al Pati de les Comèdies i al tram comprès entre l’Avinguda de Blondel i la Paeria. Com a novetat, es poden adquirir tiquets anticipadament per 3 euros i el mateix diumenge a 5 euros.
 
Una de les singularitats de la festa d’aquest any serà la participació de dues periodistes russes, que viuran la Festa des de dins. Cadascuna d’elles s’integrarà en una comparsa (una mora i l’altra cristiana), se’ls deixarà una indumentària i desfilaran com un fester més. 


Comentaris

envia el comentari