Catalunya Diari

Tot a punt per celebrar la Festivitat de Sant Antoni Abat a la ciutat de Lleida

Tot a punt per celebrar la Festivitat de Sant Antoni Abat a la ciutat de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Aquesta festivitat, una de les tradicions més arrelades a la ciutat, sorgeix de la mà de la societat civil fa 73 anys i uneix tradició popular i sector agroalimentari, un dels sectors econòmics més importants de les Terres de Lleida.
 
El Gremi de Forners, amb motiu d’aquesta festivitat, ha elaborat les tradicionals ferradures de Sant Antoni, enguany festes de massa d’espelta per fer-les més lleugeres, de les que es preveu vendre unes 22.000 unitats. 
 
Programa d'activitats
Divendres, 17 de gener
- 11.00 hores: A l’església de la Puríssima Sang, missa en honor a Sant Antoni Abat i benedicció d’animals domèstics. Durant el matí hi haurà la tradicional venda de ciris i pans beneïts a càrrec dels membres de la Congregació.
 
Dissabte, 18 de gener
- 09.00 hores: A la Cooperativa, esmorzar patrocinat per Supermercats Plus i Queviris.
- 10.00 hores: Sortida de carrosses, carros i cavalleries.
- 11.00 hores: Missa en honor a Sant Antoni a l’església de la Puríssima Sang.
- 12.00 hores: Benedicció de les carrosses, carros i cavalleries a l’avinguda Catalunya i desfilada fins a la creu dels Tres Tombs.
- 21.00 hores: Sopar de germanor al restaurant El Mirador dels Camps Elisis.
- 23.45 hores: Ball de fi de festa amb l’orquestra Stres Band. A la mitja part del ball hi haurà l’entrega de premis.
 
Afectacions de trànsit 
Arrel de la desfilada de carrosses amb motiu d'aquesta celebració, el proper dissabte hi haurà afectacions de trànsit entre les 10.30 i les 13.30 hores. El recorregut de les carrosses, carros i cavalleries s'inicia a la Nacional 230 - Cooperativa Agrícola Pràctica i després seguiran per Alcalde Porqueres, Corts Catalanes, Príncep de Viana, av. Sant Ruf, Anselm Clavé, Rambla Ferran, av. Blondel, av. Catalunya, Rambla d’Aragó, plaça Cervantes, i acabarà a l'av. Balmes - Creu dels Tres Tombs.
 
Els talls de trànsit previstos són els següents:
- Es donarà preferència de pas a la comitiva de carrosses durant el seu recorregut. Això comportarà talls de trànsit breus i puntuals en la major part de l’itinerari que es restablirà tan bon punt passi la desfilada
- Es tallarà el trànsit a l’avinguda Blondel fins a la finalització de les benediccions.
- Al voltant de les 12.00 hores hores es tallarà el trànsit del carrer Balmes i Rambla d’Aragó, entre la plaça Ricard Vinyes i el carrer Lluís Companys per garantir l’arribada, la realització dels tres tombs i la sortida de la comitiva del carrer Balmes.
 
Es recomana que si no resulta imprescindible no s'utilitzi el vehicle particular per l’eix central de la ciutat (carrers Balmes, Rambla d’Aragó i Avinguda Catalunya entre les 12.00 i les 13.30 hores). L'alternativa per realitzar el trajecte entre la Zona Alta i el centre de la ciutat en aquest tram horari seran el  passeig de Ronda, l'avinguda Príncep de Viana i el carrer Anselm Clavé. Els autobusos de les línies que hi circulen per l’itinerari de Cavalcada no seran desviats a excepció dels que ho facin per la Rambla d’Aragó i Balmes entre les 12.00 i les 13.30 hores.


Comentaris

envia el comentari