Catalunya Diari

Tot a punt per celebrar la revetlla de Sant Joan

Tot a punt per celebrar la revetlla de Sant Joan| RedaccióEs calcula que per celebrar aquesta revetlla a la demarcació de Lleida es mengin al voltant de 170.000 coques de fruita i crema i 130.000 unitats de coques de recapte. A més, enguany el Gremi de Forners de les Terres de Lleida ha elaborat un nou articles: coques de crema sense un gran de sucre, pensades per a diabètics i/o gent que està a dieta. Des del gremi calculen que se'n vendran unes 2.000 en aquesta primera edició.

Pel que fa als petards, la Subdelegació del Govern a Lleida ha autoritzat un total de 85 punts per a la venda de material pirotècnic. D’aquests, 49 són establiments comercials i els 36 restants són casetes. Del total de punts de venda, 28 estan situats a Lleida ciutat mentre que la resta, 57, estan situats a diferents punts de les comarques lleidatanes.

Per celebrar aquesta la nit més llarga de l'any, Lleida organitza 24 fogueres i diverses revetlles pels diferents barris. Els tècnics de Protecció Civil de l’Ajuntament han revisat les fogueres per constatar que compleixin les mesures de seguretat necessàries; les que no estiguin autoritzades es podran desmuntar si representen algun perill. I a les tradicionals fogueres també s’afegeixen les clàssiques revetlles, en els diferents barris de la ciutat. Enguany, es repetiran els actes a la Seu Vella organitzats pel Consorci del Turó, que l’any passat es van oferir per primera vegada. Així, a les 20.00 hores hi haurà la foguera amb música d’arrel tradicional amb 'danses d’arreu', al Baluard del Rei, i a mitjanit, es farà el ball al Parc de Santa Cecília, amb Naraina, Mr. Freak Ska i B-Sides Collective.

La ciutat de Balaguer canvia en aquesta edició d'escenari amb un objectiu: apropar la festa al jovent, amb l'actuació del conegut grup de versions 'Catrock', que tindrà lloc al carrer Noguera Pallaresa, al voltant de les 00.30 hores, just després de l'encesa de la foguera. Tot i aquest final de festa, les activitats a Balaguer començaran a les 17.00 hores amb la segona baixada de carretons, puntuable pel campionat d’inèrcia 'Ciutat de Balaguer'. Desprès, a partir de les 19.00 es durà a terme una gran festa infantil amenitzada pel grup d’animació XIP XAP, que farà gaudir al públic assistent amb l’espectacle 'Els corsaris de l’escuma'. Ja a les 23.00 hores arribarà els tradicionals correfocs, amb les Bèsties Feréstegues de Balaguer, que recorreran diferents carrers del Centre Històric.

A Tàrrega, la regidoria de Cultura i l'Associació Agrat s'alien per recuperar aquesta festa. El programa s’iniciarà amb la rebuda de la Flama del Canigó a les 19.30 hores a la plaça del Carme, portada des del Pirineu per la Penya Pedal de Bellpuig. Després, i com a novetat d’enguany, s'ha convocat un sopar popular Coc&Coca als jardins de l'Ateneu a partir de les 21.30 hores. Tot seguit, a les 23.30 hores tindrà lloc per primer cop una cercavila que acompanyarà el trasllat de la Flama del Canigó des de la plaça del Carme fins al Camp dels Escolapis, on es recuperarà la tradició d’encendre una gran foguera. La rua comptarà amb l’animació musical del grup targarí 'Youngers'. Finalment, el sextet Buhos serà el protagonista del concert de la revetlla a Tàrrega, tot presentant les cançons del seu nou disc, 'Cau la nit'. Una revetlla que comptarà també amb l'actuació de RumbAlBar i sessions de DJs.

Per la seva banda, la Seu d'Urgell iniciarà la celebració de Sant Joan a les 19.00 hores amb l'arribada de la Flama del Canigó, que enguany anirà a càrrec de Moto Grup Custom 'Ben Xops', a la plaça de les Monges de la capital alturgellenca. Tot seguit, tindrà lloc el concert de Salit's Rock. Els urgellencs podran gaudir també de la representació d''Obaga', de la mà de Torb Teatre, a la sala de Sant Domènec de la Seu a les 19.00 hores. Dos hores més tard, seguirà la festa amb una sessió de Seu Trònic a la pista davant del parc de bombers. A les 23.00 hores, al camp de terra annex a l'aparcament del Doctor Peiró, tindrà lloc de l'encesa de la Foguera de Sant Joan. Mentre cremi la foguera hi haurà repartiment de coca i moscatell, a càrrec de la Comissió de Festes de la Seu d'Urgell. La nit més màgica de l'any continuarà a les 00.00 hores a la Seu d'Urgell a la sala polivalent de la zona esportiva amb concerts de Froy Lands, Rumba sin Rumbo i amb el Dj Ivan, els qual s'emmarquen dins la festa de les 24 hores de futbol sala.

La localitat de les Borges Blanques començarà la revetlla de Sant Joan a les 18.00 hores amb els inflables per als infants a la Placeta del Terrall, on també se’ls convidarà a berenar. A les 21.00 hores, arribarà la Flama del Canigó, a càrrec del Club de Motards Fot-li-Gas-toooo, i a continuació començarà el ball amb el Quartet Mistral. A més, durant la revetlla es repartirà coca i mistela per a tothom. A partir de les 24.00h començarà al Pavelló de l’Oli la Festa Flaix FM, organitzada per la Comissió de Festes de l’Ajuntament, amb el dj’s Jordi Vélez i Manel López.


Comentaris

envia el comentari