Catalunya Diari

'Tour' de l'Orquestra Julià Carbonell per celebrar el desè aniversari

'Tour' de l'Orquestra Julià Carbonell per celebrar el desè aniversari| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 El primer concert tindrà lloc al monestir de Vallbona de les Monges, diumenge 7 d’abril, a les 18.00 hores i estarà presidit pel president de la Diputació, Joan Reñé, que recordarà els deu anys d’orquestra i la seva incidència en la cultura musical del país. La Diputació ha escollit el cenobi cistercenc per la importància històrica de Vallbona de les Monges, on hi reposen, des de l’any 1275, les restes de Violant d’Hongria, reina consort d’Aragó, Mallorca i València.
 
Per aquesta ocasió, l’OJC ha escollit l’obertura de l’obra ‘Russlan i Ludmilla’, de M. Glinka i la Simfonia n.5 Opus 64, de Txaikovski, que es presenten sota el títol ‘Passió Russa!’. Un repertori que es repetirà en el proper concert, el 14 d’abril a la Col·legiata de Gerri de la Sal.
 
De fet, el cicle d’actuacions tindrà com a escenari referents destacats del patrimoni arquitectònic històric dels pobles de les comarques de Lleida.
 
En la presentació del cicle 'El nostre auditori, el territori', el president de la Diputació va destacar l’"aposta clara per contribuir en fer participar tot el territori de l’Orquestra i en especial els petits municipis, ja que és una de les accions culturals més importants que es realitzen a Lleida i que dinamitzen l’economia de la demarcació".
 
La Diputació de Lleida conjuntament amb la Fundació Julià Carbonell i les entitats i institucions musicals de Ponent va crear l’any 2002 l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida amb la voluntat d’apropar la música simfònica i de cambra al territori i contribuir a donar una sortida professional als músics lleidatans.


Comentaris

envia el comentari