Catalunya Diari

Tradicional Concert de Santa Cecília a l’Auditori de Lleida

La Banda Municipal de Lleida, sota la direcció d’Amadeu Urrea, interpretarà “Da Vinci: Art i Ciència”, aquest diumenge, 17 de novembre, a les 19.00 hores

Imatge d'una actuació de la BML
Imatge d'una actuació de la BML | LleidaDiari.cat

L'Auditori Municipal Enric Granados acull aquest diumenge, 17 de novembre, a les 19.00 hores, el tradicional Concert de Santa Cecília a càrrec de la Banda Municipal de Lleida, sota la direcció d'Amadeu Urrea. En la celebració de la patrona dels músics, la BML interpretarà 'Da Vinci: Art i Ciència'.

Tot just fa 500 anys, Leonardo da Vinci, un home d'esperit universal, deixava el seu llegat. Símbol del Renaixement, és considerat com un dels pintors més destacats de tots els temps i potser la persona més polifacètica i talentosa en un major nombre d'àmbits diferents.

Proposta de la Banda Municipal de Lleida

Aquesta ambiciosa proposta de la Banda Municipal de Lleida pretén atansar al públic els enigmes de la seva obra amb un programa que va des de l'Orde del Temple als misteriosos codis tot passant pels Cavallers del Sant Greal i els secrets ocults de La Gioconda. A la segona part del Concert els espectadors gaudiran d'una selecció de temes de gòspel, amb la col·laboració de cors del territori. Grans veus de la música amb una renovada proposta per fer vibrar de nou al públic amb la seva barreja de vitalitat i espiritualitat amanida amb els ritmes del swing i blues.

Col·laboren en aquest concert: l'Orfeó Terrall de les Borges Blanques, Lluïsa Piñero, directora; Coral l'Olivera de Castelldans, Lluïsa Piñero, directora; Coral Morunys de Sant Llorenç de Morunys, Lluïsa Piñero, directora; Coral l'Estel del Cercle de Belles Arts, Gemma M. Naranjo, directora; Coral Cants i Rialles de l'Àrea de la Dona de Cappont, Gemma M. Naranjo, directora; Coral La Primavera Artesenca d'Artesa de Lleida, Robert Solé, director; Orfeó Renaixença de Mollerussa, Robert Solé, director; Conjunt de Veus Amunt i A Ball Centre Dalcroze, Maria del Mar Jové, directora; Petit Cor de la Catedral de Lleida, Joaquim Mesalles, director.

Les entrades (10€ la general i 6€ la reduïda) es poden comprar al web de LaTemporada Lleida i a les taquilles del Teatre de la Llotja, l'Escorxador i l'Auditori i a l'oficina de Turisme de Lleida.

La Banda Municipal de Lleida

Des dels seus inicis –amb el suport de La Paeria–, l'objectiu fonamental de la Banda Municipal de Música de Lleida (BML) ha estat la formació dels seus membres i la difusió de la música, tot recuperant l'obra de banda dels avantpassats.

Amb la voluntat ferma d'esdevenir una formació estable i de qualitat, la BML ha participat en el Fòrum de les Cultures de Barcelona, en el Certamen Internacional de Bandes de Música de València i en els festivals internacionals de música de Schladming (Àustria), Vents d'Oc (França) i el Joves Músics (Portugal). Sabedora de la importància de les relacions humanes, la Banda Municipal de Música de Lleida ha promogut intercanvis socioculturals amb l'Orchestre d'Harmonie de Foix, la Banda Municipal de Monzón, la Banda d'Almoradí d'Alacant, la Banda Municipal de Fraga i La Lira d'Amposta. La BML, com a membre de la Worl Associations Symphonic Band, ha participat en els concursos internacionals de bandes simfòniques de Kerkrade (Holanda) i d'Interlaken (Suïssa) on va rebre el diploma de bronze.

Projecció internacional que ha fet possible que en els darrers anys, la formació hagi estat convidada als festivals de música de Salonika (Grècia), Florència (Itàlia), el Youth Band d'Aberdeen (Escòcia) i, aquest estiu, també a Gènova (Itàlia).

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari