Catalunya Diari

Els treballadors de Cultura a Lleida alerten que el 155 ha obligat a redefinir o anul·lar determinades iniciatives

Valoren de manera molt negativa la situació creada i la distorsió de les polítiques públiques i creuen que les mesures poden causar danys greus al patrimoni

Els treballadors funcionaris del Departament de Cultura a Lleida, Alt Pirineu i Aran, han emès un comunicat on alerten que des de la intervenció dels comptes de la Generalitat al setembre i amb l'aplicació de l'article 155 per part del govern espanyol s'ha vist alterat el funcionament normal de les seves activitats fins al punt que ha calgut redefinir o anul·lar determinades iniciatives. En aquest sentit, després del cessament de la direcció política del Departament, valoren de manera molt negativa la situació creada i la «distorsió de les polítiques públiques en matèria cultural que comporta la destitució del Govern electe, així com les mesures que s'han insinuat i que poden causar danys greus al patrimoni artístic, arquitectònic, arqueològic i lingüístic». Els treballadors, només reconeixen com a propi el Govern legítim sorgit de les eleccions del 27 de setembre de 2015.

  

Els treballadors de Cultura a Lleida donen suport a les mobilitzacions dels seus companys en serveis centrals del Departament a Barcelona, així com als que els diferents col·lectius de la funció pública duen a terme arreu del territori. En aquest sentit, exigeixen la restitució del Govern legítim i el retorn a la normalitat de les institucions catalanes i associacions cíviques. També conviden el personal dels diferents departaments de la Generalitat a Lleida a adherir-se al manifest que han presentat i a participar dels actes de suport que s'organitzin.

El manifest que han fet els treballadors també vol mostrar el suport als consellers i conselleres empresonats o exiliats i a la legitimitat com a Govern de la Generalitat i també als presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural. Els treballadors van fer una assemblea ahir dilluns on van posar en comú tots aquests punts i també van comptar amb la participació de companys de la Direcció general de Joventut, amb qui comparteixen estatge a l'edifici de Rambla d'Aragó.


Comentaris

envia el comentari