Catalunya Diari

Treballadors de Cultura lleidatans denuncien problemes per treballar amb el 155

Reconeixen estar preocupats per les "maniobres" polítiques per judicialitzar i posar en dubte la legitimitat de les col·leccions del Museu de Lleida

Treballadors del departament de Cultura a Lleida han esmorzat aquest dijous davant el Museu de Lleida, en el desè aniversari de l'equipament lleidatà amb pancartes de «llibertat presos polítics». Ho han fet de manera simbòlica per dos motius. Per una banda, denuncien problemes per treballar amb normalitat, «amb el 155 i part del Govern a l'exili o a la presó». El tècnic del departament de Cultura, Pep Tort, explica que des de mitjans de setembre s'ha «alentit la nostra activitat perquè nosaltres depenem de l'aprovació dels pressupostos per fer qualsevol cosa i per tant ens ha afectat moltíssim perquè el nostre dia a dia demana agilitat administrativa». 

A més, reconeixen estar «molt preocupats» per tota la situació del Museu de Lleida amb el litigi per les obres d'art de Sixena. «Avui fa deu anys que aquest museu es va obrir i per molts de nosaltres això és una fita d'un llarg periple del nostre patrimoni». Per aquest motiu, «ens fa patir que s'utilitzin encara més subterfugis, excuses i maniobres per posar en dubte la legitimitat de les col·leccions del Museu» i lamenta que es «judicialitzi i es posi sobre la taula amb qüestions molt polititzades i molt poc patrimonials tota la feina dels treballadors».

Tort ha explicat que l'activitat d'aquest dijous, com moltes d'altres que han fet i faran, és «per queixar-nos» de la situació política actual que afecta de manera negativa la seva feina. «No és veritat que estiguem actuant amb normalitat malgrat l'aplicació del 155, ja que la nostra realitat és que estem intervinguts des de mitjans de setembre i això ha fet canviar, modificar i eliminar algunes de les nostres actuacions perquè demanen un tràmit molt més llarg, complex i potser més absurd», ha dit. Assegura que per aquest motiu, no han pogut tirar endavant moltes de les activitats que tenien programades per a aquest darrer trimestre.

 

A més, recorda, la situació és encara més «complexa perquè a Cultura mai ens han sobrat els mitjans» i ara, diu, «només falta que ens alenteixin i ens vulguin fiscalitzar, no només des del punt de vista econòmic sinó també per saber per què fem servir els diners».

Pel que fa a les obres d'art de Sixena del Museu, Tort assegura que «mai hem volgut utilitzar el patrimoni per fer politiqueria i molt menys per enfrontar-nos amb els nostres germans i veïns de l'Aragó amb una història compartida, amb unes comarques en què només ha estat la voluntat política d'alguns de separar-nos però mai una voluntat cultural, que només fa que compartir els béns que hem heretat conjuntament d'una tradició i d'una història conjunta», ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari