Catalunya Diari

Tret de sortida de la programació 'Amb la tribu' de LaTemporada Lleida

També es podrà veure aquest diumenge 'Sopa de pedres', d’Engruna Teatre

LaTemporada Lleida dona el tret de sortida a la programació 'Amb la tribu' amb l'espectacle 'Sopa de pedres' d'Engruna Teatre. Aquest diumenge, a les 12.00 hores, al Teatre Municipal de l'Escorxador es podrà gaudir de la història de l'Alma, una nena que ha de fugir del seu país.

Un espectacle recomanat a partir de quatre anys que parla de tendresa, empatia i valors. Sopa de pedres és la història de l'Alma, una nena que ha de fugir del seu país perquè veu com al cel, en lloc de volar-hi estels, un dia hi arriben els avions.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Després d'un llarg viatge, arriba a un indret desconegut on aparentment tothom té de tot, però ningú no vol compartir res amb ella. Amb enginy i intel·ligència fa una sopa de pedres que transforma l'individualisme de tot un poble en una feina en equip i dona una lliçó de vida a tots aquells que inicialment li havien tancat la porta.

"És imprescindible que les companyies de teatre familiar es formulin preguntes de profunditat i que les expressin a escena; revela una ambició envejable. I fer-ho a partir d'un conte clàssic (sense tergiversar-lo), és una jugada intel·ligent dels d'Engruna Teatre". Jordi Bordes, crític recomana.cat

Les entrades (10 €, la general i 6 € la reduïda) es poden adquirir al web de LaTemporada Lleida, a les taquilles de l'Auditori, Teatre de la Llotja i Teatre Municipal de l'Escorxador i a l'oficina de Turisme de Lleida.

Entrades exhaurides per a les dues funcions de 'Mort de riure'

Les entrades per a les dues funcions de 'Mort de riure' de Los Galindos, divendres i dissabte a les 20 hores, a la plaça de la Catedral s'han exhaurit. Un espectacle de carrer de naturalesa indòmita i maldestre on l'espectador esdevé còmplice i partícip del joc de la farsa.

Nous espais escènics a la ciutat i itineraris programàtics

Una de les novetats de la programació de tardor de LaTemporada Lleida és que hi haurà més espectacles al carrer i també de circ, una disciplina en creixement darrerament. Però, també, unes arts en viu amb espai per tots els gustos, edats i especificitats, inclusives, paritàries.

Creacions del terreny local, nacional i internacional. Unes arts en viu que s'estenguin més enllà del teatre, als carrers, a les places. Acollint totes les formes possibles d'expressió: teatre, dansa, música, circ, objectes i hibridació.

Imatge d'un espectacle de la Temporada Lleida
Tret de sortida de la programació 'Amb la tribu' de LaTemporada Lleida | LleidaDiari.cat

 

Per començar a fer-ho possible, s'han creat 4 línies de programació

1. AMB LA TRIBU: els diumenges s'han programat obres per veure amb tota la família. Som territori de referència amb aquesta línia d'obres i volem que hi hagi molt espai per a la tribu.

2. RADICALS LLEIDA: els divendres i alguns dissabtes hi haurà obres per a ments obertes, mirades noves, especialment orientades a persones amb ànima jove, que estan interessades en les noves formes.

3. ATEMPORALS: també els dissabtes s'han programat obres que funcionen de manera perenne. El teatre de tota la vida. Gran format o format artesanal. Formes de la teatralitat a les que estem acostumades.

4. Tornen els ESCORXADIJOUS: tornen els dijous amb espectacles amb escena híbrida inclassificable com teatre o dansa o exposició. Una línia per descobrir les avantguardes. Obres postcontemporànies.


Comentaris

envia el comentari