Catalunya Diari

Turisme de Lleida amplia les rutes turístiques per la ciutat

Turisme de Lleida amplia les rutes turístiques per la ciutat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La Paeria, a través de Turisme de Lleida, amplia aquesta primavera les visites guiades i rutes turístiques per la ciutat amb l’objectiu de continuar posant en valor tots aquells racons i monuments rics en patrimoni, cultura i història que atresora la ciutat. 

Turisme de Lleida afegeix dos noves rutes turístiques, que se sumen a l’àmplia oferta turística ja existent. Una de les novetats és la nova 'Ruta Centenari Modernista', que consisteix en una visita panoràmica al conjunt de cases modernistes de Lleida: Casa Magí Llorens, Antic Cinema Vinyes, Casa Xam-mar, Casa de la Lira, Casa Baró, Cases Balasch i el Mercat del Pla, entre altres indrets destacats. La nova ruta modernista comença aquest mateix dissabte a les 11.30 hores des de Turisme de Lleida, i també s’oferirà el proper 9 de maig.
 
També s’ofereix una visita guiada que, sota el nom de 'Lleida Secreta', aprofundirà en el privilegi de la Paeria concedit pel rei Jaume I l’any 1264 -i del que enguany es celebra el 750 aniversari-. En aquesta sessió també es visitaran les Adoberies, antics obradors del segle XIII i les restes d’Anselm Clavé. Aquesta activitat tindrà lloc l’11 d’abril i el 16 de maig.
 
Dins de la proposta s’ha inclòs també la visita dinamitzada de 'Templer per un Dia', que convida a viure de primera mà com era el dia a dia d'un cavaller templer. Aquestes visites teatralitzades al Castell de Gardeny es faran el 3 d’abril i l’1 de maig, i les visites guiades al Castell de Gardeny seran dissabte 4 d’abril i 2 de maig.
 
Rutes que continuen

Cal destacar que Turisme de Lleida continua oferint la ruta 'Bagul d’Històries', una visita on es dóna a conèixer els petits detalls del Centre Històric que habitualment passen desapercebuts però que expliquen petites històries, curioses i singulars. Es tracta d’una visita adreçada principalment a públic familiar on tots els participants han d’anar trobant petits detalls del Centre Històric de Lleida i descobrir quins secrets amaguen. La ruta proposa un recorregut que atansa el visitant al Mercat del Pla, la Casa Natal d’Enric Granados, la Plaça dels Gramàtics, Sant Llorenç, la Casa Onofré Cerveró, l’Oratori dels Dolors, l’Antic Teatre Victòria, El Peu del Romeu i la làpida Cresques Abnarrabí. Aquest recorregut es realitzarà els dies 18 d’abril i 23 de maig.

 
També es continua oferint 'La Cobla dels Joglars', una ruta interactiva que s’endinsa en la vida quotidiana de la Lleida medieval. El recorregut es centra en la Costa del Jan i La Cuirassa, el Peu del Romeu, l’Església dels Dolors, La Font del Roser, el Dipòsit de l’Aigua, La Panera i Sant Martí. Aquesta visita tindrà lloc el 25 d’abril i 30 de maig.
 
El tinent d’alcalde i responsable de Turisme de Lleida, Fèlix Larrosa, ha posat de manifest que “la descoberta del patrimoni contribueix a reforçar la identitat de la ciutat, i es complementa molt bé amb altres productes turístics com l’enogastronomia”. En aquest sentit, segons Larrosa, “Lleida està portant a terme una important tasca de recuperació del patrimoni i, també, un bon posicionament de Lleida com a destinació enogastronòmica”.
 
Totes visites guiades tenen un preu de 5 euros, tot i que són gratuïtes per als menors de 12 anys (màxim 2 infants per adult ). El preu de les visites programades a Gardeny és de 3 euros. El punt de sortida serà els dies indicats a les 11.30 hores des de Turisme de Lleida, excepte Gardeny. Per a més informació i inscripcions podeu trucar al telèfon 973 700 319 o bé enviar un correu a a [email protected]


Comentaris

envia el comentari