Catalunya Diari

Turisme de Lleida prepara noves visites de Racons de Llegenda per al Nadal

Turisme de Lleida prepara noves visites de Racons de Llegenda per al Nadal| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Turisme de Lleida està preparant noves visites guiades del programa Racons de Llegenda per a aquesta Nadal. El tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Fèlix Larrosa, ha indicat que les rutes d’aquest programa, Bagul d’Històries, Cobla de Joglars i Aromes del ‘Aljama, que s’han fet dels mesos de juny a octubre, han tingut una bona resposta per part dels turistes i la ciutadania. 

Més de 200 persones han gaudit de les visites que han permès descobrir racons de la Lleida Medieval i posar en valor indrets del Centre Històric amb una important riquesa històrica, patrimonial i cultural. Per aquest motiu, ha avançat que Racons de Llegenda tindrà continuïtat aquestes festes nadalenques, aprofitant que moltes persones tornaran a la ciutat per reunir-se amb la família. 
 
La ruta Bagul d'Històries dóna a conèixer els petits detalls del Centre Històric que expliquen històries curioses i singulars. La visita s’adreça principalment a públic familiar on els participants han d'anar descobrint els secrets que amaguen aquests racons del barri. La ruta proposa un recorregut que atansa el visitant al Mercat del Pla, la casa natal d'Enric Granados, la plaça dels Gramàtics, la casa Onofre Cerveró, l'oratori dels Dolors o la làpida Cresques Abnarrabí, entre altres.
 
La Cobla dels Joglars és una ruta interactiva que endinsa el visitant en la vida quotidiana de la Lleida medieval. El recorregut fa diverses parades, com en la Costa del Jan i la Cuirassa, el Peu del Romeu, l'església dels Dolors, la font del Roser o el Dipòsit de l’Aigua.
 
Finalment la ruta Aromes de l'Aljama és un viatge en el temps per reviure i imaginar com era el barri i la vida de la comunitat àrab que va viure a la Lleida cristiana de l'Edat Mitjana. Es tracta d'una activitat familiar on es recorren els antic carrers de la Moreria.
 
Turisme de Lleida promou la iniciativa Racons de Llegenda que compta amb la col·laboració privada de Cicerone, Sirga i GMM Comunicació.


Comentaris

envia el comentari