Catalunya Diari

Un concert d'arpa i guitarra elèctrica en un auditori de palla a l'Horta de Lleida inaugura el cicle 'Entre Arpes'

Durant tot l'estiu s'oferiran una desena d'actuacions arreu del territori lleidatà per donar a conèixer aquest instrument de corda més enllà de la música clàssica

Berta Puigdemasa tocant l'arpa. | LleidaDiari.cat

Uns camps de blat de l'Horta de Lleida s'han convertit aquesta setmana en un gran escenari de palla que acollirà aquest divendres a la nit el concert inaugural del cicle 'Entre Arpes', organitzat per l'arpista, Berta Puidemasa, amb l'ajuda creativa de la seva família i el suport logístic de la Fundació Sorigué, que els ha cedit els terrenys i les bales de palla. L'objectiu d'aquest cicle, que oferirà durant aquest estiu una desena de concerts arreu del territori lleidatà, és donar a conèixer les diverses facetes de l'arpa, no només com a instrument clàssic sinó també de música folk o música elèctrica, entre d'altres. El concert inaugural es titula 'Els Quatre Elements' i és una suite per arpa i guitarra elèctrica. S'oferiran quatre cançons dedicades cadascuna d'elles a un dels quatre elements: aigua, aire, terra i foc. «La música parla a través de la natura i per això aquest espai de l'Horta de Lleida és perfecte pel concert», explica Puigdemasa.

Puigdemasa explica que el cicle es diu 'Entre Arpes' perquè l'arpa és l'element comú a totes les accions musicals i s'acompanya d'instruments de percussió o elèctrics. «Persones que potser no anirien a l'Auditori a un concert de música clàssica potser sí que s'apropen a veure un concert d'arpa i guitarra elèctrica en un auditori de palla», reflexiona. La idea de l'escenari de palla va sorgir l'any passat, quan Puigdemasa va muntar un auditori de palots de fruita pel concert de cloenda del curs Internacional d'Arpa Horta de Lleida, que ella mateixa també organitza. «Va ser una passada i ens vam engrescar a fer-ne més», ha assegurat. I afegeix: «Volíem fer-ne un amb bales de palla i gràcies a que la Fundació Sorigué els ha cedit el terreny i les bales de palla, s'ha pogut fer».

El concert inaugural d''Entre Arpes' obrirà portes a partir de les 21.30 hores d'aquest divendres, quan es farà la recepció al concert perquè encara hi ha llum i la gent podrà localitzar fàcilment l'Auditori de palla i admirar la creació. El concert tindrà lloc a les 22.00 hores a l'escenari de palla situat a mà dreta del camí de Rufea, a cinquanta metres dels instituts. El preu de l'entrada és lliure i el decideix l'espectador. Tot i que de moment s'han confirmat una desena de concerts, el cicle podria ampliar-se perquè l'organització està acabant de tancar concerts amb més ajuntaments. De moment estan confirmats concerts a Lleida, Mollerussa, les Borges Blanques i Castelló de Farfanya, a la Noguera, entre d'altres. Berta Puigdemasa segueix així promocionant l'arpa arreu i a Lleida ja hi ha set alumnes interessats per aquest instrument de corda.

Espai on es durà a terme el primer concert 'Entre Arpes'. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari