Catalunya Diari

Un maridatge comentat amb set vins i set plats tancarà la Festa del Vi

Un maridatge comentat amb set vins i set plats tancarà la Festa del Vi| Redacció - Fotografia: Como Pomona

 

Un maridatge de 7 Vins 7 Paissatges tancarà el programa de la Festa del Vi de Lleida que es celebrarà a la plaça de La Llotja els dies 22 i 23 d'octubre. Amb els comentaris de bodeguers i productors, un vi de cada subzona de la DO Costers del Segre, i set plats, més de 100 comensals acomiadaran la festa el diumenge al migdia amb un dinar a la Llotja de Lleida.

L'organització d'aquest dinar de maridatge, a càrrec de la consultora de comunicació i membre de la Ruta del Vi de Lleida Como Pomona, compta amb la participació de diferents cellers de la denominació d'origen lleidatana. Així mateix el menú també incorpora altres productes locals com l'esturió i el caviar de truita de Truchas del Segre, les truites de la Piscifactoria Santa Ana d'Alfarràs, els formatges Cadí de la Seu d'Urgell; la vedella de Carn Sargaire d'Almacelles, i els Torrons Vicens d'Agramunt.
 
D'aquesta manera els aperitius del dinar seran: Pastís de peixos dels rius de Lleida amb salsa tàrtara, maridat amb Ónra Blanc 2014 de Lagravera (subzona Segrià); i Got de tomata Kumato amb ventresca i adobats, acompanyat del Conca de Tremp Màgnum de Terrer de Pallars (subzona Pallars). A l'hora del peix se servirà: Truita de la Piscifactoria Santa Ana amb guacamole i sorra de panís, maridat amb l'Escumós L'Olivera Reserva (subzona Vall del Riu Corb); i Esturió i caviar de truita de Truchas del Segre, amb trinxat de carabassa i cruixent vegetal, casat amb Roc de Foc de Clos Pons (subzona Garrigues).
 
La vedella Carn Sargaire estofada amb patates i fruites de Lleida estarà maridada amb el Raimat Vallcorba (subzona Raimat). L'Oda Blanc de Castell del Remei (subzona Urgell) maridarà amb un Tastet de formatges Cadí que inclourà l'Urgélia (DOP Alt Urgell i Cerdanya), el curat Flor del Cadí, i el tou i cremós, també conegut com a formatge del centenari, Neu del Cadí. Un Pastís de xocolata i avellana tancarà el menú amb l'Alto Siós de Costers del Sió (subzona Artesa). Tot un recorregut gastronòmic pel territori lleidatà de la mà dels vins lleidatans. A l'hora del cafè, Torrons Vincens prolongaran la dolça sobretaula.
 
El preu del menú és de 50 euros i les reserves es poden fer via internet a www.comopomona.com.


Comentaris

envia el comentari