Catalunya Diari

Un òrgan internacional representat per l'Aragó, Val d'Aran, Catalunya, Andorra i França protegirà les falles del Pirineu

Un òrgan internacional representat per l'Aragó, Val d'Aran, Catalunya, Andorra i França protegirà les falles del Pirineu| ACN - Fotografia: Sui Generis

Després de la declaració de les falles del Pirineu Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, toca celebracions i plans de futur. Un d'ells és la creació d'un òrgan internacional, participat per l'Aragó, la Val d'Aran, Catalunya, Andorra i França per vetllar i salvaguardar les festes del foc del solstici d'estiu als Pirineus.

Un dels primers actes que s'han organitzat per celebrar aquest reconeixement és un repic de campanes de tots els municipis fallaires, a més de l'encesa d'una foguera.

Així mateix, divendres, per donar a conèixer aquesta tradició s'inaugurarà una exposició a Barcelona.

Com a repte de futur, tal com ha explicat aquest dimecres a Lleida la vicepresidenta de l'Associació de Municipis Fallaires, Sofia Isus, se signarà dijous la declaració de les falles d'Andorra, durant la setena trobada de fallaires que tindrà lloc enguany precisament al Principat. El primer pas per crear l'òrgan internacional per salvaguardar la celebració.


Comentaris

envia el comentari