Catalunya Diari

Un piano a la plaça de Ricard Viñes convida la ciutadania a pujar a tocar

En el marc del 1st Ricard Viñes Piano Kids and Youth enguany es repeteix l’experiència, perquè qui ho vulgui, pugui sortir a l’escenari a interpretar una peça musical

Fotografia d'arxiu de l'experiència 'Vine a tocar el piano a la plaça de Ricard Viñes!' | LleidaDiari.cat

En el marc del 1st Ricard Viñes Piano Kids and Youth, que organitza la Paeria, aquest dimecres a la tarda, a partir de les 18.30 hores, s'instal·larà un piano a la plaça de Ricard Viñes convidant la ciutadania a pujar a tocar una peça musical. Es repeteix així l’experiència d’anys edicions en què 'Vine a tocar el piano a la plaça de Ricard Viñes!' permet que les persones que vulguin interpretin la peça de l’estil que més els agradi.

El primer concurs internacional de piano per a joves talents fins a 17 anys arrenca aquest dijous a Lleida amb bones expectatives i èxit de participació. El 1st Ricard Viñes Piano Kids and Youth comptarà amb la participació de mig centenar de joves vinguts d’arreu, distribuïts en 3 categories: fins a 11 anys, fins a 14 i fins a 17. Aquesta última, té com a premi per al guanyador 2.000 euros i un concert a l’Auditori Municipal Enric Granados. L’edició Kids and Youth s’alterna amb la versió sènior, que se celebra els anys parells, dirigida a pianistes fins als 32 anys i que compta amb l’Orquestra Simfònica del Vallès (Barcelona) per fer la prova final.


Nens i nens i joves amb talent d’arreu de Catalunya, d’Espanya i de països estrangers, com Alemanya, Corea del Sud, Rússia o Vietnam, competiran a Lleida, mostrant el millor d'ells mateixos amb interpretacions d'un ampli repertori pianístic. Els concerts són oberts al públic en general i que també es poden seguir en directe via streaming. El concurs està organitzat per la Paeria, amb la col·laboració del Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida i l’Auditori Municipal Enric Granados, i compta amb la Generalitat de Catalunya i Alink-Algerich Foundation, com a col·laboradors i els patrocinadors IFR Group, GLS Prefabricats i M. Carme Grasa. 

Calendari d'activitats
Dimecres, 28 de juny
18.00 hores
Preludi: 'Vine a tocar el Piano a la Plaça Ricard Viñes!'

Dijous, 29 de juny
20.00 hores
- Concert inaugural (entrada 3 euros) a càrrec de Dina Ivanova, guanyadora del segon premi al Concurs Ricard Viñes 2016.
- Proves (entrada gratuïta)

Divendres, 30 de juny
A les 9.30 hores i a les 15.30 hores - III Categoria (fins a 17 anys)

Dissabte, 1 de juliol 
A les 10.00 hores i a les 16.00 hores - II Categoria (fins a 14 anys)

Diumenge, 2 de juliol
A les 10.00 hores - I Categoria (fins a 11 anys)
A les 19.00 hores, lliurament de premis (entrada gratuïta) i actuació dels guanyadors


Comentaris

envia el comentari