Catalunya Diari

Un recorregut diferent i més caramels, a la Cavalcada de Reis de Lleida

Un recorregut diferent i més caramels, a la Cavalcada de Reis de Lleida| Laura Biela - Fotografia: L. Biela (Arxiu)La cavalcada d'enguany partirà de la plaça Berenguer IV i recorrerà la Rambla de Ferran, Avinguda Francesc Macià, la plaça Agelet i Garriga, creuarà el Pont Vell, l’Avinguda de les Garrigues, l’Avinguda de València, l’Avinguda de l’ Estudi General, el Pont de la Universitat, la plaça Espanya, l’Avinguda de Madrid i finalitzarà a l’Avinguda de Blondel, davant de l’Ajuntament de Lleida, on l’alcalde, Àngel Ros, lliurarà als reis les claus que obren totes les cases de la ciutat. Aquesta modificació portarà una perspectiva mai vista: els Reis creuant els ponts i amb la Seu Vella de fons.

La realització del nou recorregut inclourà un dispositiu especial per garantir la mobilitat a la ciutat, minimitzar les afectacions pel pas de la cavalcada i garantir la seguretat de la cavalcada. És per això, que es reforçarà la seguretat al llarg de tot el circuit, sobretot pensant en els infants. En total hi haurà 190 persones que vetllaran per la seguretat de la cavalcada: 35 agents de la guàrdia urbana, 30 agents de protecció civil, 20 mossos d’esquadra, més agents cívics i un conjunt de persones contractades específicament per a la cavalcada.

La Cavalcada 2014 també incorpora novetats pel que fa a la distribució dels caramels, ja que fonamentalment els repartiran les persones que vagin a peu a la cavalcada: els Armats o els altres elements de cultura popular. També es farà des d'algunes carrosses, no dels Reis, però només en llocs estrictament protegits amb tanques o allí on hi hagi màxima seguretat, perquè la canalla no pugui sortir per agafar un caramel. En total es repartiran 4,5 tones de caramels, aptes per a celíacs, una tona més que l'any passat.

Tot el recorregut estarà protegit amb tanques o amb cintes de seguretat. L’Ajuntament de Lleida recomana les famílies que vulguin seguir la cavalcada que es desplacin amb temps als diferents punts del recorregut dels Mags d’Orient i que utilitzin el transport públic. Els reis arribaran a l’estació Lleida- Pirineus a les 17.30 hores i la Cavalcada començarà a les 18.00 hores.

Desviaments del trànsit
L’operació especial de trànsit amb motiu de la Cavalcada començarà a les 16.45 hores amb el desviament del trànsit de la plaça Berenguer IV. Els punts de tall de trànsit seran Anselm Clavé amb Comtes d’Urgell, Príncep de Viana amb Comtes d’Urgell i Victorià Muñoz amb Camí de Grenyana. A continuació es desviarà el trànsit del Pont Vell i els punts de tall seran avinguda Garrigues amb carrer Agustins, Plaça Espanya i Roger de Llúria amb avinguda Tortosa. A més, aquest any, coincidint amb el nou recorregut de la cavalcada de Reis es desviarà el trànsit per l’avinguda. València, el Pont de la Universitat i la Plaça Espanya. En aquest cas els punts de tall seran el carrer Riu Ebre amb Dra. Castells, avinguda Estudi General amb L-11, Jaume II amb Pere Cabrera, avinguda Alcalde Areny amb República del Paraguai, avinguda Madrid amb República Paraguai i carrer Acadèmia amb avinguda Catalunya. La circulació al Pont de Príncep de Viana es preveu restablir-la a les set de la tarda i el Pont Vell i el Pont de la Universitat s’obriran al trànsit rodat un cop finalitzada la cavalcada.

L’ Ajuntament de Lleida recomana utilitzar el Pont dels Instituts i el de Pardinyes per creuar el riu a partir de les 16.30 hores i recorda que els vehicles estacionats al carrer Jaume II (inclosos els pàrquings particulars) no podran sortir mentre la Cavalcada circuli per l’Avinguda de València. Es recomana que els vehicles estacionin fora del circuit de la cavalcada amb anterioritat.

La Cavalcada d'enguany es podrà seguir per TV3. A Lleida es desplaçaran Elisabet Carnicé, copresentadora de 'Quarts de nou' i Lluís Marquina, conductor de 'Generació Digital' per narrar el pas dels Reis d’Orient per la ciutat.


Comentaris

envia el comentari