Catalunya Diari

Una setantena de carrers, places, arbres i zones comercials de la ciutat llueixen l’enllumenat de Nadal

Una setantena de carrers, places, arbres i zones comercials de la ciutat llueixen l’enllumenat de Nadal| Redacció - Fotografia: Facebook Àngel Ros

 

Lleida s’ha il·luminat aquest divendres amb la tradicional encesa de l’enllumenat de Nadal que guarnirà fins al proper 6 de gener una setantena de carrers, places, arbres i zones comercials dels diferents barris de la ciutat.

L’encesa s’ha iniciat a la plaça Paeria, amb les veus de 25 nens i nenes de la coral Shalom, que han cantat diferents nadales, i amb la presència del Banyetes, que ha estat la gran atracció pels menuts, que volien fer-se una foto amb ell.
 
Enguany hi haurà 13.560 metres de vials ornamentals, 600 metres més que l’any passat, amb 354 motius nadalencs amb leds. El consum, però, es torna a reduir, en aquesta ocasió, un 0,3% respecte a l’any anterior. La il·luminació es complementa amb 18 arbres de Nadal repartits pels barris de la ciutat, 15 dels quals tenen uns 4,5 metres d’alçada i tres arbres, d’uns 7,5 metres a la plaça de Ricard Vinyes, a la plaça Sant Francesc i a la plaça de Sant Joan.
 
L’Ajuntament de Lleida ha reduït enguany en un 1% el consum elèctric en l’enllumenat, gràcies que totes les làmpades col·locades són de tipus led. Així, aquesta campanya nadalenca la potència elèctrica instal·lada és de 43.150 watts, mantenint les hores de funcionament de l’enllumenat i alhora reduint el consum elèctric. La incorporació de més làmpades led, un total de 14.850 unitats, i 354 motius nadalencs, permet mantenir el nivell lumínic, però baixant el consum 7.300 kw/h d’aquest any.
 
Després de la Paeria i l’Eix Comercial, l’encesa de llums s’ha fet a la Zona Alta, on la Coral de Vailets de l’Orfeó Lleidatà, formada per nens entre 6 i 8 anys, s’ha sumat al Banyetes i als infants que hi havia a la plaça per prémer el botó que ha encès els llums. L’alcalde i els regidors, juntament amb el president de l’associació de comerciants Zona Alta, Josep Bellera, han desitjat una bona campanya i unes bones festes.
 
13.500 metres de vials ornamentals i 354 motius nadalencs
Lleida comptarà enguany amb prop de 13.560 metres de vials ornamentals i 354 motius nadalencs. Els carrers amb llum ornamental són Vallcalent, Magí Morera, Torres de Sanui, Pica d’Estats, Rovira Roure, Bisbe Ruano, Balmes, Prat de la Riba, Doctor Fleming, Alcalde Costa, Sant Antoni, Blondel, Carrer Major, Carme, Magdalena, Pi i Margall, Democràcia i Cardenal Remolins. Cal afegir la canalització amb els ponts i passarel·les, l’Avinguda del Segre, Alcalde Areny, Jaume II i Avinguda Madrid.
 
L’ornamentació nadalenca es completa amb motius nadalencs instal·lats a la plaça i la façana de la Paeria, plaça de Sant Joan, plaça de Sant Francesc, la façana del Teatre de l’Escorxador, el Carrer Lluís Companys (arbres), plaça de l’Ereta, plaça de Cervantes, carrer Alcalde Pujol, Rovira Roure (arbres), plaça de Ricard Vinyes, plaça de Blas Infante, el Parc del Cobriment de les Vies, la plaça de les Missions, el carrer Salmerón, la façana de l’AV de Llívia, el Passeig de Ronda, el carrer Bisbe Martin Ruano, la Guàrdia Urbana, el carrer Cavallers, el Mercat del Pla-Carrer Sant Carles, el carrer Jaume I El Conqueridor, el carrer Mariola-Júpiter, el carrer de La Palma, els Blocs la Pua, la façana de l’AV de Pardinyes, Sucs i Raimat.


Comentaris

envia el comentari