Catalunya Diari

Usuaris d’Aspid exposen les seves obres a la Fecoll

Usuaris d’Aspid exposen les seves obres a la Fecoll| Redacció - Fotografia: FECOLL

 

La seu de la Fecoll presenta nova exposició per al mes d’octubre: 'A les teves mans', una mostra formada per les creacions dels usuaris del taller de pintura del Centre d’Atenció Diürna Candi Villafañe (CAD) d’ASPID. Les diferents obres s’han realitzat seguint diverses tècniques pictòriques, des de l’aquarel·la fins a l’oli, passant per les pintures i el llapis. En total són 25 les obres exposades entre les quals predominen els paisatges, les figures i pintures abstractes.

'A les teves mans' és el resultat d’un taller de pintura ofert pel CAD de l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics (ASPID) que té com a objectiu primordial aconseguir que el pinzell i els colors siguin un mitjà per estimular la mobilitat i, alhora, millorar les destreses motores. Per tant, segons els responsables del taller, l’objectiu final d’aquesta activitat no és artística ni comunicativa. No es vol fer una anàlisi de mètodes o tècniques sinó que l’únic objectiu és centrar-se en la singularitat de cada obra. Aquestes pintures contenen un rerefons impregnat de significats capaços de penetrar en l’interior i suggerir missatges que són diferents per cada persona. “Si aconseguim que la contemplació de les obres desperti en l’observador qualsevol tipus d’emoció, per minúscula que sigui, haurem assolit un nou repte”, comenten els monitors encarregats del taller.
 
La mostra romandrà oberta a la sala Manolo Calpe de la Fecoll, ubicada al carrer Obradors, número 2,  fins al 31 d’aquest mes, amb entrada lliure en horari de 9.30 a 13.30 hores i de 17.00 a 21.00 hores.


Comentaris

envia el comentari